Δήμοι

Νέα έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για την αντιπυρική προστασία

Ύστερα από απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων επιχορηγείται με το ποσό των 100.000 € για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και την εκτέλεση προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας.

Πρόκειται για μια νέα, στοχευμένη στήριξη σε Δήμους που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές. Η έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ποσού ύψους 5,62 εκατ. €, κατανέμεται σε 48 Δήμους και 7 Συνδέσμους Δήμων. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, «να ενισχύσει έμπρακτα την Αυτοδιοίκηση ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για την αντιπυρική προστασία». Τόνισε πως η φετινή αντιπυρική περίοδος, «μας φέρνει αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις, και χρειάζεται να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση».

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστείς του προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, ο οποίος, τόνισε ο Δήμαρχος, «συντέλεσε στην αίσια έκβαση του αιτήματός μας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την άριστη συνεργασία, αποδεικνύοντας ότι στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο μας,  και ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του τόπου».

Στο οδικό δίκτυο του Σχίνου

Στο μεταξύ, στην τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, όσον αφορά το έργο αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο της πυρόπληκτης περιοχής του Σχίνου, προχώρησε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Το «Ταμείο» συνεδρίασε στην έδρα της Περιφέρειας, υπό τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο