Κορινθία

Έξι κρούσματα κορωνοϊού σε παιδική κατασκήνωση στο Σοφικό

Οι παιδικές κατασκηνώσεις και τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 24ωρα, έχουν σημάνει συναγερμό στον ΕΟΔΥ, ενώ έξι περιπτώσεις καταγράφηκαν στην παιδική κατασκήνωση, στο Σοφικό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, αλλά και προληπτικά και όλα όσα ήταν στην ίδια ομάδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση. Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε ιχνηλάτηση και διενέργεια rapid test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων. Να αναφέρουμε ότι η κατασκήνωση του Σοφικού, αυτή την περίοδο φιλοξενεί περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

Στην ΕΡΤ μίλησε για το θέμα ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Κυριάκος Σκούρας, ο οποίος ανέφερε πως οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή, ενώ τόνισε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και πως τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Από την επιτροπή του ΕΟΔΥ τονίζουν πως δεν υπάρχει θέμα αναστολής της κατασκηνωτικής περιόδου, αλλά εξετάζεται να απαγορευτεί η επίσκεψη γονέων στις κατασκηνώσεις. Ωστόσο, ανήσυχοι πολλοί οι γονείς ζητούν περισσότερη ενημέρωση, ενώ κάποιοι προβληματίζονται για την παραμονή των παιδιών τους στις παιδικές κατασκηνώσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες κρούσματα υπήρξα στο Καπανδρίτι, στην Χαλκιδική και στα Χανιά.

#pgpartners

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο