Κορινθία

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για 28 τεχνικά έργα στον οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του οδικού άξονα Κορίνθου –  Πατρών, προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η απόφαση αφορά συνολικά 14 έργα, κόστους 21,8 εκατ. ευρώ, στην Κορινθία και ακόμα 14 έργα, κόστους περίπου 14,2 εκατ. ευρώ, στην γειτονική Αχαΐα, πάντα στον ίδιο άξονα. Στόχος των έργων, να διασφαλισθεί η αντιπληµµυρική προστασία των περιοχών, η περαιτέρω µείωση ή ακόμη και η αποτροπή εµφάνισης πληµµυρικών φαινόµενων, αλλά και η λήψη µέτρων πολιτικής προστασίας για την εξασφάλιση της ετοιµότητας αντιµετώπισης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

«Με την απόφαση για τον οδικό άξονα της Κορίνθου – Πατρών, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση των σχετικών μελετών και την επακόλουθη υλοποίηση των απαιτούμενων 28 πρόσθετων αντιπλημμυρικών έργων. Εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εργασιών είναι η άνοιξη του 2022» τόνισε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ως αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων. «Προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, το Περιβάλλον, τις περιουσίες των πολιτών, τους διερχόμενους οδηγούς του Οδικού Άξονα Κορίνθου – Πατρών, καθώς και το ίδιο το οδικό έργο» συνέχισε.

«Με τη σχετική απόφαση, γίνεται το απαραίτητο βήμα για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της παραλιακής ζώνης εκατέρωθεν του Οδικού Άξονα Κορίνθου – Πατρών, καθώς καθορίζονται οι περιβαλλοντικοί όροι για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα» κατέληξε ο Κορίνθιος πολιτικός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο