Πολιτική

Παρέμβαση Ψυχογιού στη Βουλή για τους πυρόπληκτους του 2023 στο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού και τη συνυπογραφή του τομέαρχη Οικονομικών, Νίκου Παππά, κατατέθηκε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, στην οποία κάνουν λόγο για καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης ενοικίου και άλλων μέτρων στήριξης στους πυρόπληκτους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων από τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά του Ιουλίου 2023 στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ερώτηση ,ένα χρόνο μετά και με τους πληγέντες να μην έχουν ακόμα καταφέρει να ορθοποδήσουν, μερικοί εκ των οποίων, μάλιστα, με ελάχιστα εισοδήματα ή και μεγάλης ηλικίας με προβλήματα υγείας, ενημερώνονται πως ενώ έχουν έγκαιρα υποβάλει τις αιτήσεις τους, δεν έχουν  ακόμη διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια προς το Ταμείο Κρατικής Αρωγής για να πληρωθούν.

«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να βάλει τέλος στον εμπαιγμό, τα επικοινωνιακά τερτίπια και την πρόσθετη ταλαιπωρία των δικαιούχων και να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην καταβολή των προβλεπόμενων επιδοτήσεων και αποζημιώσεων» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με την κοινοβουλευτική τους παρέμβαση ζητούνται σαφείς απαντήσεις και άμεσες ενέργειες στα παρακάτω ζητήματα:

  • Για ποιο λόγο παρατηρείται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων;
  • Έχουν εξασφαλιστεί και πότε θα διατεθούν προς το αρμόδιο Υπουργείο τα χρήματα για την καταβολή των ενισχύσεων στους πληγέντες;
  • Έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι των αιτήσεων των δικαιούχων και αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων προς όλους;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο