KR Tempo

H «Σικυώνια Σκηνή» παρουσιάζει στο Μουσείο Σικυώνας την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες»

Μετά την επιτυχημένη παράσταση με την εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», (415 π.Χ.), στην Αρχαία Αγορά της Σικυώνα, η «Σικυώνια Σκηνή» ανεβάζει και πάλι το σπουδαίο αυτό αντιπολεμικό έργο, αυτή την φορά στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σικυώνας.

Θα την παρακολουθήσουμε λοιπόν την Κυριακή, 11 Αυγούστου και ώρα 9:00 το βράδυ, σε μετάφραση της Ολυμπίας Καράγιωργα και διδασκαλία του Γιώργου Καρβουντζή. Μια κατακραυγή και καταδίκη του ανθρώπινου παραλογισμού, της κτηνώδους βίας και της απανθρωπιάς του πολέμου. Μια παράσταση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Αλλά και στην προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης και ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης όλων μας απέναντι στο φαινόμενο της έξαρσης της βίας, της εγκληματικότητας και κυρίως των ακραίων κακοποιητικών συμπεριφορών που στρέφονται εναντίον των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ή ατόμων, όπως οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι πρόσφυγες αλλά και κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που αδυνατεί να υπερασπιστεί τη ζωή και την αξιοπρέπειά της.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Αθανασίου (Ποσειδών), Λίζα Αναγνωστοπούλου (Εκάβη), Λευτέρης Αχμέτης (Ταλθύβιος Α’), Δήμητρα Κομποθανάση (Κασσάνδρα), Αργυρούλα Ραυτοπούλου (Ανδρομάχη), Βικυνώπη Γκιζαριώτη (Αστυάναξ), Βλάσης Καλογεράκης (Ταλθύβιος Β’), Γιώργος Πανούσης (Μενέλαος), Θάνια Καράβελα (Ελένη), Κώστας Συριάνος (Ταλθύβιος Γ’). Τον χορός των αιχμαλώτων γυναικών αποτελούν οι Γιώτα Ανδρικοπούλου, Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, Αφροδίτη Καλλίρη, Δήμητρα Κομποθανάση, Σοφία Μαύρου, Κωνσταντίνα Μηλιώτη, Πόπη Παπαδά, Κρυσταλία Σπαρτινού, Μαριλένα Σολομού, Γιώτα Φίλη. Στρατιώτες οι Μάριος Αθανασόπουλος και Κώστας Σπούλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των «ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ’24» και διοργανώνεται από τον Δήμο Σικυωνίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Διμηνιού – Νεάπολης Κιάτου «Αγκαλιά-ΖΩ», με την ευγενή συνεργασία και αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και τη συμμετοχή της «Σικυώνιας Σκηνής».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο