Δήμοι

ΔΕΥΑ Κορίνθου. Μέτρα για μεγαλοοφειλέτες και την σπατάλη νερού

Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων που παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, έχει εξοργίσει τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη, ο οποίος κάνει λόγο για ασύστολη σπατάλη από ορισμένους συνδημότες.

«Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη σπατάλη από ορισμένους συνδημότες, θεωρώντας ότι είναι πλεονέκτημά τους να καταναλώνουν όσο νερό θέλουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρέλης. Προειδοποίησε δε πως για την αντιμετώπιση του προβλίηματος θα ληφθούν δύο συγκεκριμένα μέτρα: Διακοπές παροχής νερού υπερκαταναλωτών και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αφαιρούνται τα υδρόμετρα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ωστόσο και στους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑ Κορίνθου, προειδοποιώντας και αυτούς πως η Δημοτική Επιχείρηση προχωρά στην διαδικασία είσπραξης αυτών με τέσσερα μέτρα:

  • Εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής
  • Αφαίρεση υδρομέτρου.
  • Μεταφορά οφειλής στη Δ.Ο.Υ.
  • Δικαστικές ενέργειες

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές πάνω από 100.000,00€, να υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ νερό. Αν κάποιος αυτό το θεωρεί σωστό και δίκαιο να το κάνει», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, αυτό που ισχύει με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου είναι 10% για τις οικίες και 20% για τις επιχειρήσεις ως προκαταβολή και έπειτα ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού για 100 δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων όσων ανταποκρίνονται. Αν δεν πληρωθούν τρείς συνεχόμενες δόσεις γίνεται οριστική διακοπή με ταυτόχρονη αναβίωση του χρέους.

 «Δείχνουμε όλη την καλή διάθεση, αναγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες και είμαστε εδώ για να ρυθμίσουμε. Πάμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όλους τους πολίτες, είμαστε όλοι ίσοι» κατέληξε ο κ. Σταυρέλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο