Δήμοι

310.000 ευρώ για την δημιουργία δικτύου ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στον Δήμο Κορινθίων

Την ηλεκτροκίνηση στη ζωή των Κορινθίων εισάγει ο Δήμος Κορινθίων με την δημιουργία ολοκληρωμένου, κοινόχρηστου, δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Η πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», είναι απολύτως συμβατή και συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα και στις προτάσεις του 𝝨𝞆𝝴𝝳ί𝝾𝞄 𝝗𝝸ώ𝞂𝝸𝝻𝝶ς 𝝖𝞂𝞃𝝸𝝹ής 𝝟𝝸𝝼𝝶𝞃𝝸𝝹ό𝞃𝝶𝞃𝝰ς (𝝨.𝝗.𝝖.𝝟.) 𝞃𝝾𝞄 𝝙ή𝝻𝝾𝞄 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης. Το ποσό χρηματοδότησης, φθάνει τις 𝟯𝟭𝟬.𝟬𝟬𝟬 €.

Το έργο περιλαμβάνει:

  • Την προμήθεια 38 𝛋𝛐𝛊𝛎ό𝛘𝛒𝛈𝛔𝛕𝛚𝛎 𝛈𝛌𝛆𝛋𝛕𝛒𝛊𝛋ώ𝛎 𝛑𝛐𝛅ή𝛌𝛂𝛕𝛚𝛎 𝛑ό𝛌𝛈ς, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης (με δυνατότητα αύξησης του αριθμού των ποδηλάτων στην συνέχεια με ίδιους πόρους του Δήμου).
  • , με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
  • Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
  • Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.
  • Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης, προωθητικές ενέργειες για το Πρόγραμμα.
Την ομάδα που συστάθηκε για τον λόγο αυτό παρουσίασαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο επικεφαλής αυτής, δημοτικός σύμβουλος Παν. Σπύρου

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project αλλά και ευρύτερα έργων που άπτονται του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο δήμαρχος Κορινθίων συνέστησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Σπύρου, ενώ μέλη της ομάδας θα είναι οι Χριστόφορος Κεφάλας, Γιώργος Κονδύλης, Βάκης Περιβολάρης, Κωνσταντίνος Σταμάτης, Θοδωρής Βασιλακόπουλος και Γιώργος Λιάκουρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο