Επιχειρείν

Χρ. Δήμας. Στην Ελλάδα η καινοτομία βελτιώνεται, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά…

Κλείνει το χάσμα καινοτομίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, με την Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες της Ε.Ε. να σημειώνουν βελτίωση απόδοσης πάνω από 25% την περίοδο 2014-2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία το 2021, η απόδοση της καινοτομίας στην Ευρώπη συνεχίζει να βελτιώνεται σε ολόκληρη την ΕΕ. Κατά μέσο όρο, οι επιδόσεις της καινοτομίας έχουν αυξηθεί κατά 12,5% από το 2014. Υπάρχει συνεχής σύγκλιση εντός της ΕΕ, με τις χώρες με χαμηλότερες επιδόσεις να αναπτύσσονται ταχύτερα από αυτές με υψηλότερες επιδόσεις, κλείνοντας έτσι το χάσμα καινοτομίας μεταξύ τους. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες της ΕΕ που έχουν δει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε θέματα καινοτομίας, πάνω από 25% (μαζί με την Κύπρο, την Εσθονία, την Ιταλία και τη Λιθουανία).

«Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση στον τομέα της καινοτομίας το τελευταίο χρονικό διάστημα» τονίζει και ο Κορίνθιος Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Χρ. Δήμας. «Όμως για να φτάσουμε στον στόχο μας έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε» συνεχίζει.

Τα τρία τελευταία χρόνια, για την χώρα μας οι επιδόσεις της σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με την Επιτροπή. Η ισχυρή αύξηση της απόδοσης της καινοτομίας από το 2018 οφείλεται στη βελτίωση της ευρυζωνικής διείσδυσης, στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, σε καινοτόμα προϊόντα, στην κινητικότητα ανθρώπινου δυναμικού σε επιστήμη και τεχνολογία και στις εξαγωγές αγαθών μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας. Η Ελλάδα έχει ποσοστά πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο σε καινοτόμα προϊόντα εσωτερικού και βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο σε δείκτες σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες της ΕΕ που έχουν δει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε θέματα καινοτομίας, πάνω από 25% (μαζί με την Κύπρο, την Εσθονία, την Ιταλία και τη Λιθουανία)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο