Δήμοι

Χρηματοδότησης για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενιού

Τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάσταση και αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και την μετασκευή του σε χώρο, ο οποίος θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς, ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 545.476 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση ενός ιστορικού για την περιοχή κτηρίου, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό τοπόσημο της περιοχής. Το Ειρηνοδικείο συνδυάζει νεοκλασικά στοιχεία, με στοιχεία τοπικής αρχιτεκτονικής και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική ταυτότητα του τόπου.

Η ολοκλήρωση του έργου θα αποδώσει στην ευρύτερη περιοχή ένα ασφαλές, σύγχρονο, λειτουργικό και ενεργειακά φιλικό κτήριο. «Σκοπός μας είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Δήμο μας και να τονώσει την επισκεψιμότητα του Δερβενίου» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. Η διεκδίκηση της χρηματοδότησης, είχε την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα, «το ενδιαφέρον του οποίου για τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας οδηγεί σε μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της περιοχής μας» σχολιάζει καταλήγοντας η ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο