Δήμοι

Φεστιβάλ «Διά Βίου Μάθησης» στην Κόρινθο, «Πόλη που Μαθαίνει»

Σάββατο, 10 Ιουλίου στο θέατρο της Αγίας Άννας

To Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) της Κορίνθου, «Πόλης που Μαθαίνει» έχει στόχο να διερευνήσει και να αποτυπώσει σε τοπικό επίπεδο τις δυνατότητες της Διά Βίου Μάθησης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Ιουλίου, στο θέατρο του Δήμου, στην περιοχή της Αγίας Άννας.

Το ευρύτερο πλαίσιο της ΔΒΜ, καθώς και οι ιδιαίτερες επεξεργασίες της εντός του ανθρωπιστικού πλαισίου της UNESCO, ειδικότερα όπως έχει διαμορφωθεί από το καινοτόμο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν, παρέχουν στο εγχείρημα αυτό μοναδική δυναμική. Ειδικότερα στην Κόρινθο, «Πόλη που Μαθαίνει», το Φεστιβάλ θα δημιουργήσει πρώτη φορά το σχετικό ολιστικό πανόραμα. Θα λάβουν μέρος πολίτες και φορείς της Κορίνθου και θα παρουσιαστούν ομαδοποιημένα καινοτόμες μορφές ΔΒΜ σε σχετική συνεδρία-posters, στη διάρκεια της οποίας ειδικός της ΔΒΜ θα συζητήσει με τον κάθε εκθέτη και θα σχολιάσει εποικοδομητικά και ενισχυτικά τοposter του.

Έμφαση θα δοθεί στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, που αποτελούν τους τρεις πυλώνες της Κορίνθου, «Πόλης που Μαθαίνει».

Οι θεματικές των posters θα αφορούν όλες τις μορφές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και μάθησης, της κατάρτισης και της άτυπης μάθησης. Έμφαση θα δοθεί στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, που αποτελούν τους τρεις πυλώνες της Κορίνθου, «Πόλης που Μαθαίνει». Επίσης θα πραγματοποιηθούν σε ολομέλεια παρεμβάσεις που αφορούν στη σύνθεση της εικόνας της ΔΒΜ της Κορίνθου, με βάση τα poster που θα παρουσιαστούν. Θα υπάρξει ακόμα στρογγυλό τραπέζι σε επόμενη συνεδρία, στην οποία θα παρέμβουν ειδικοί της Κορίνθου αναφορικά με τις δυνατότητες και την προοπτική της ΔΒΜ στην «Πόλη που Μαθαίνει».

Τελικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία δικτύου των φορέων ΔΒΜ στην Κόρινθο για την ενημέρωση, την αλληλογνωριμία, τη συνεργασία και, εν τέλει, τη βελτίωση της ΔΒΜ στην Κόρινθο.

Το πρόγραμμα

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 7:00 το βράδυ της 10ης Ιουλίου, με τους χαιρετισμούς των επισήμων και συντονίστρια στην πρώτη συνεδρία την Μαρία Μέξια, Διευθύντρια Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου. Θα αναλυθεί το πλαίσιο του Φεστιβάλ Δια Βίου Μάθησης της Κορίνθου, «Πόλη που Μαθαίνει» από τον Γιώργο Μπαγάκη, Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου Κορινθίων για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν» και Ομότιμο Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην δεύτερη συνεδρία θα γίνει παρουσίαση και σχολιασμός των posters, με συντονίστριες την Αριστέα Καλογεροπούλου, (Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λουτρακίου), την Μαρία Πετρακάκη, (Επιμελήτρια Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου) και την Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, (Διευθύντρια Ανάπτυξης Δήμου Κορινθίων). Θα ακολουθήσει η έκθεση ομαδοποιημένων postersγια τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ. Σε καθένα από αυτά θα παρίσταται ο δημιουργός του και ειδικοί της Δια Βίου Μάθησης θα συζητήσουν επίσης ατομικά μαζί τους.

Η συνεδρία θα κλείσει με συζήτηση με τους παρουσιαστές στο κάθε poster και σχολιασμό στην ολομέλεια. Συμμετέχουν οι Νίκος Φωτόπουλος, (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και Δημήτρης Βεργίδης, (Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιου Πατρών).

Μετά το διάλειμμα

Η τρίτη συνεδρία που ακολουθεί μετά το διάλειμμα (γύρω στις 9:45 μ.μ.) έχει θέμα την προοπτική της Διά Βίου Μάθησης στην «Πόλη που Μαθαίνει», με συντονιστή τον Γιώργος Mπαγάκης. Στο «στρογγυλό τραπέζι» θα καθίσουν οι Στάθης Πουλίτσης, (Διευθυντής ΙΕΚ και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Κορινθίων),  Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, (Γενικός Γραμματέας Δήμου Κορινθίων), Αικατερίνη Γκίνη, (Αναπληρώτρια Οργανωτική Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου), Νίκος Φωτόπoυλος, (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Info

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων μέχρι τις 20 Ιουνίου. Θα υπάρχει βοήθεια για τον τρόπο δημιουργίας των posters από τη συντονιστική ομάδα του Φεστιβάλ.

Email:gbag@otenet.gr, Kινητό: 6977200946,

Site: korinthos.gr/learning-city

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο