KR Tempo

Το Opus Festival για ένα τριήμερο από σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, ξεχωρίζει φέτος στις εκδηλώσεις του Loutraki Festival, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων γιορτάζει τα 60 χρόνια παρουσίας της.

Ξεκινά σήμερα, 1η Αυγούστου και θα κρατήσει για τρεις ημέρες, στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου. Περιλαμβάνει σεμινάρια και συναυλίες με εξαιρετικούς πρεσβευτές του είδους. Στόχος του Opus Festival είναι, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, να φέρει τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνει τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσει το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

«Με κινητήρια δύναμη τη Φιλαρμονική Λουτρακίου, την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, τους εκατοντάδες μαθητές αλλά και φίλους της κλασικής μουσικής στο Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, θέσαμε στέρεες βάσεις για την καθιέρωση και θεσμοθέτηση μιας διοργάνωσης που θα διανθίζεται χρόνο με το χρόνο» τονίζουν οι διοργανωτές, ενώ ετοιμάζουν στις 3 Αυγούστου και την εκδήλωση στο θέατρο του Ποσειδώνα Λουτρακίου, όπου η Φιλαρμονική θα γιορτάσει τα 60 της χρόνια.

«Μια διοργάνωση παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, με την ευχή να αποτελέσει εφαλτήριο για ανακάλυψη και εξερεύνηση της ύψιστης τέχνης, της μουσικής» τονίζει από την πλευρά του ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Loutraki Festival.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο