Δήμοι

Το όριο του 43% ήταν λίγο για τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο που πετυχαίνει ιστορική νίκη

Το 2019 ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος βρέθηκε πολύ κοντά στο 50%, στον πρώτο γύρο, κατακτώντας λόγω της απλής αναλογικής μια οριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αναγκάστηκε να πάει σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, την δεύτερη Κυριακή, για να επιβεβαιώσει τη νίκη του.

Αυτή την φορά, μπορεί το μέτρο για να κερδίσεις τις εκλογές να περιορίστηκε στο 43%, όμως αυτό δεν περιόρισε τον Σπύρο Σταματόπουλο που κάνει τη νίκη του ιστορική για τον ίδιο και τον Δήμο Σικυωνίων. Ο Δήμαρχος κατακτά ήδη, σε μια ενσωμάτωση 54,10% και σε 33 από τα61 εκλογικά τμήματα του Δήμου Σικυωνίων, ποσοστό 57,55%, αφήνοντας πίσω με τεράστια διαφορά τον Δημ. Πιστεύο, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται αυτή την στιγμή στο 40,85%, ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε πως δεν υπήρχε η πληθώρα των υποψήφιων του 2019, ενώ η υποψήφια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Νανοπούλου μένει στο 1,61%.

Αναμφισβήτητα ο Σπύρος Σταματόπουλος έχει μια 5ετία καθαρά δική του, με ισχυρότερη πλειοψηφία, λόγω ποσοστού και εκλογικού νόμου και με ένα πανηγυρικό αποτέλεσμα να τον καθιστά μοναδικό κυρίαρχο του Δήμου Σικυωνίων, κερδίζοντας έναν ακόμα υποψήφιο Δήμαρχο που βρέθηκε στον δρόμο του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο