ΚορινθίαΠεριφέρεια

Το φράγμα του Ασωπού παραμένει το σημαντικότερο έργο για τους αγρότες της κεντρικής Κορινθίας

Θέματα άρδευσης, φράγματα και δίκτυα σε όλη την Πελοπόννησο, κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Πτωχός, με τον με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα.

Αν και κυριάρχησαν τα έργα κατασκευής των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος και των δικτύων της Λίμνης Τάκας, τα οποία πρόκειται σύντομα να προκηρυχθούν, για το φράγμα του Ασωπού τονίστηκε πως έχει αρχίσει η μελέτη των δικτύων άρδευσης. Όμως, η ολοκλήρωση του ιδίου του φράγματος είναι το ζητούμενο και το έργο αυτό δεν αισιοδοξούν οι αγρότες πως θα το δουν να αρδεύει τις καλλιέργειές τους, που διψούν για λίγο νερό και καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ζέστη του καλοκαιριού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αξιολόγησαν την πρόοδο των έργων και καθόρισαν τις επόμενες ενέργειες επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Αντιπλημμυρικά έργα

Την συνάντηση του κ. Πτωχού με τον Υπουργό Υποδομών και τους συνεργάτες του, απασχόλησε ακόμα το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας, με αφορμή την ολοκλήρωση του γενικού σχεδίου εκτάκτων αναγκών για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, από το σχέδιο αυτό οι ανάγκες για νέα έργα υποδομής και προστασίας, όπως και οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και οι απαιτούμενοι πόροι είναι εξαιρετικά μεγάλες. Οι ενέργειες που απαιτούνται πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του Υπουργείου.

Οδικά έργα και ασφάλεια

Τέλος, επικεντρώθηκαν και σε οδικά και συγκοινωνιακά έργα, όπως η ανάγκη επέκτασης της Εθνικής Οδού στο τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Επιπλέον, συζητήθηκαν η πρόοδος των μελετών για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, όπως και των αντίστοιχων για τις παρακάμψεις Σκάλας και Βλαχιώτη. Όσον αφορά την Κορινθία, η αναβάθμιση της πρόσβασης στην περιοχή Ισθμός – Κόρινθος και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μελέτη του τμήματος Κόρινθος – Σοφικό – Αρχαία Επίδαυρος. Ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο