Περιφέρεια

Αποδέχεται την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Παν. Νίκας

Με την βούλησή του να αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του και την διευκρίνηση ότι αυτό αποτελεί δική του απόφαση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έδωσε το στίγμα του και ξεκαθάρισε πως δεν θα επιμείνει σε μια δική του ανεξάρτητη υποψηφιότητα, κόντρα σε αυτήν που η Νέα Δημοκρατία επέλεξε.

Ο Παν. Νίκας αποκάλυψε μάλιστα πως σε συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν περίπου έναν χρόνο, είχε ο ίδιο ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αλλάξει ο επικεφαλής του συνδυασμού. «Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίες οι ισορροπίες για μείζονα ζητήματα» συνέχισε ο Π. Νίκας, αποκαλύπτοντας πάντως ότι από την πλευρά του, στην πιο πάνω συνάντηση, είχε κάνει από τότε συγκεκριμένη πρόταση για την διάδοχη κατάσταση, αλλά μέσα από την παράταξη της σημερινής και απερχόμενης περιφερειακής αρχής.

Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές της Περιφέρειας, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο, όπως είπε, δεν θα ανεχθεί να χρησιμοποιηθεί η τωρινή ιδιότητά τους για προεκλογικούς σκοπούς, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι η Περιφέρεια, ως θεσμός θα παραμείνει αυστηρά ουδέτερη.

«Το να φύγω τώρα είναι δική μου απόφαση και της οικογένειάς μου. Όποτε εκτέθηκα με τίμησε ο λαός με την ψήφο του. Είμαι υπερήφανος και τυχερός για τις τόσες εκλογές και τις τόσες νίκες. Πικραίνεται αυτός που τον διώχνει ο λαός» σημείωσε με νόημα ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Νίκας. Επισήμανε δε, ότι αφ’ ενός ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογική του αναφορά, στην οποία παραμένει πάντα πιστός και αφ’ ετέρου, ότι ανέκαθεν υπήρξε αυτοδιοικητικός, για να τονίσει στο σημείο αυτό την 30χρονη πορεία του στην αυτοδιοίκηση, ως αντινομάρχης Μεσσηνίας, δήμαρχος Καλαμάτας για 3 τετραετίες και τελευταία περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε σε δυσκολίες και προσκόμματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της θητείας του. «Δεν θέλω με το ζόρι προσφορά, δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα μου» υπογράμμισε, για να καταλήξει με μια φράση του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Είναι μικρό το κακό αν χάσουμε τις εκλογές, αλλά είναι μεγάλο αν χάσουμε τον αξιακό μας κώδικα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο