Δήμοι

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του

Σε ένα νέο, υπερσύγχρονο σχολικό περιβάλλον υποδεχόμαστε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ίσθμιας, στη θέση “Κυρα-Βρύση”.

Η νέα σχολική μονάδα βρίσκεται στο οικόπεδο που στεγάζεται και το Γυμνάσιο Ισθμίων είναι συνολικού εμβαδού 2030 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Στο υπόγειο περιλαμβάνεται αίθουσα γυμναστικής, αποθήκες και οι λοιποί αποθηκευτικοί χώροι. Στα δύο επίπεδα στεγάζονται 11 αίθουσες διδασκαλίας, επτά εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας (υπολογιστών, φυσικής, ξένων γλωσσών κ.λπ.), βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο εστίασης, κυλικείο, χώρους εισόδου και χώρους αναμονής, καθώς επίσης, W.C. μαθητών, καθηγητών και ΑμεΑ. Στην αυλή του σχολείου έχουν προβλεφθεί χώροι διαλείμματος, ημιυπαίθριος χώρος γυμναστικής και χώρος για προσωρινή στάθμευση οχημάτων ή λεωφορείου. Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της επιδίωξης για τη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχει τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό σύστημα. Το έργο προϋπολογισμού 3.739.677 € συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης αναφέρει πως το νέο Δημοτικό Σχολείο Ίσθμιας, προσφέρει άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπως ακριβώς αξίζει στα παιδιά που θα φιλοξενήσει και στους εκπαιδευτικούς τους. «Η δημοτική Αρχή, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν, συνεχίζει να εργάζεται για την αναβάθμιση των δομών σχολικής στέγης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών» συνεχίζει. Ο κ. Γκιώνης ευελπιστεί πως με την αγαστή συνεργασία των άριστων εκπαιδευτικών και του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, το νέο σχολείο θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που θα το αναδείξει σε ένα σχολείο – πρότυπο, δίνοντας μια νέα προοπτική στην εκπαίδευση των μικρών μας μαθητών. «Κλείνοντας, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αμέριστη συνεισφορά του στην υλοποίηση του έργου, καθώς επίσης, τους συνεργάτες μου στην Δημοτική Αρχή, αιρετούς και υπηρεσιακούς, που ενίσχυσαν αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας για την ολοκλήρωση του έργου» καταλήγει ο κ. Γκιώνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο