Δήμοι

Τι προκάλεσε τον Αλ. Πνευματικό και παραλίγο να μετατρέψει σε «ρινγκ» το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο βίντεο που ξεκινά με τον πρώην Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό να ξεστομίζει λέξεις που δεν αρμόζουν σίγουρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να στρέφεται προς τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο, είναι το σημείο της έκρηξής του.

Ύστερα, ακολουθούν όλα όσα διαδραματίζονται, με κάποιους συμβούλους να προσπαθούν να αποφευχθεί μια «σύρραξη», τον δημοτικό σύμβουλο Δημ. Μανωλάκη να πηδάει πάνω από τα έδρανα έτοιμος να πιαστεί στα χέρια με τον πρώην Δήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κορδώσει να το απολαμβάνει, γελώντας σαρκαστικά. Όμως, αυτό που δεν υπάρχει στην εικόνα, είναι η αιτία που προκάλεσε την εκτός ορίων αντίδραση του Αλ. Πνευματικού, που τίναξε στον αέρα την συνεδρίαση.

Είχε προηγηθεί η παρουσία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, οι οποίοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους με την δημιουργία γηπέδων τένις στην περιοχή τους. Έναν αθλητικό χώρο που είχε δρομολογήσει ο κ. Πνευματικός, ως Δήμαρχος, συνέχισε με στόχο την υλοποίησή του η νέα δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου, ενώ τις τροποποιήσεις, εξηγεί ο κ. Πνευματικός, είχε υποστηρίξει και υπερψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η παράταξη του Νίκου Σταυρέλη, που μετά την χθεσινή συνεδρίαση, αναδιπλώθηκε, οπότε και ακύρωσε το έργο.

Εκπρόσωποι των κατοίκων λοιπόν και ο μηχανικός Χρ. Γρίσπος, βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο να παίρνει τον λόγο και να αναφέρει πως έχει δεχτεί στο γραφείο του κατοίκους του Αγ. Γεωργίου, οι οποίοι καταγγέλλουν πως ο κ. Πνευματικός δρομολόγησε το έργο αυτό, για να δώσει χώρο στον φίλο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του KORINTHIAN Palace, προκειμένου εκεί να διοργανώσει δεξιώσεις μέσα από την εταιρεία κέτερινγκ που επίσης διαθέτει. Ο πρώην Δήμαρχος εξοργισμένος άρχισε να φωνάζει «ποιος τα λέει αυτά», χρησιμοποιώντας και άλλες εκφράσεις για αυτούς που τα λένε και που κατανοεί κανείς, αλλά δεν είναι δυνατό να γραφτούν εδώ.

Ο κ. Πούρος δεν θέλησε να μιλήσει με ονόματα κατοίκων, αλλά η οργή Πνευματικού ξεχείλισε. Ο πρώην Δήμαρχος προειδοποιεί πως θα μηνύσει τον Γιώργο Πούρο αν δεν κατονομάσει αυτούς που διαδίδουν τέτοια για τον πρώην Δήμαρχο και την σχέση του με το έργο των τένις.

Την οργή του κ. Πνευματικού ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ενώ ο πρώην Δήμαρχος έφθασε ήρεμος πλέον προς το σημείο που κάθονταν κάτοικοι του Αγ. Γεωργίου και ο μηχανικός κ. Γρίσπος, άλλη πίσω του ξιφουλκούσαν, ενώ ο κ. Κορδώσης έβρισκε ευκαιρία να μιλήσει για πρώτη φορά με τον «Βασιλάκη», όπως τον αποκάλεσε ειρωνικά, Δήμαρχο Κορινθίων.

Αρκετά αργότερα τα πράγματα ηρέμησαν, ωστόσο ο κ. Πνευματικός ζητά από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο να του αναφέρει όσους είπαν αυτά που ακούστηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον πρώην Δήμαρχο. Διαφορετικά, τον προειδοποιεί πως θα καταφύγει σε μηνήσεις, σε βάρος του αντιδημάρχου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο