Κορινθία

Την ανηφόρα τραβάνε τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία, χαμηλός ο εμβολιασμός

Σε αντίθεση με τον υδράργυρο, που μας έδωσε κάποιες μικρές ανάσες, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών του Ιουνίου, ο κορωνοϊός ανεβάζει …στροφές και προκαλεί ανησυχητικές διαστάσεις στην Κορινθία, θυμίζοντας πως βρεθήκαμε τον χειμώνα στο «κατακόκκινο».

Ακόμα 18 κρούσματα καταγράφηκαν στον τόπο μας την Τετάρτη, που έρχονται να προστεθούν στα 16 της Τρίτης και τα 15 της Δευτέρας, σε μια όπως διαγράφεται καθημερινά αυξητική τάση. Η Κορινθία εξακολουθεί να κρατά τα «σκήπτρα» στην Πελοπόννησο, που συνολικά σήμερα κατέγραψε 40 περιστατικά, φθάνοντας στα 11.270 από την αρχή της πανδημίας.

Η Μεσσηνία είδε επίσης τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει στα 10, μετά από καιρό, ενώ επίσης μετά από καιρό καταγράφονται κρούσματα στην Λακωνία και μάλιστα 3. Ακόμα 5 κρούσματα καταγράφει η Αρκαδία και 4 η γειτονική Αργολίδα.

Μέχρι και την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 12 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 1, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 3 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 7.

Το ποσοστό θετικότητας τώρα, στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα, με δεδομένα από 28 Ιουνίου 2021 έως 04 Ιουλίου 2021 (2021-W26) καταγράφει την Κορινθία με 0,29%, χαμηλότερο σίγουρα από το σύνολο των ελέγχων στην επικράτεια, όπου το ποσοστό θετικότητας ήταν το ίδιο διάστημα στο 0.33%.

Καμπάνια εμβολιασμού ζήτησε ο πρωθυπουργός

Στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός κατά το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στο μεταξύ, εντατικοποίηση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό εναντίον της covid-19, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες, στην οποία συμμετείχε από την Πελοπόννησο και ο Παν. Νίκας. Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, μικρό, στο 32%, διαπιστώνεται ότι είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατά της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ανάλογα ποσοστά προκύπτουν και για άλλες Περιφέρειες της χώρας μας, όπως Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός κατά το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τοπικής Εκκλησίας, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, στην επόμενη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Όπως ανέφερε ο Π. Νίκας, η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, δείχνει αυξητική τάση των κρουσμάτων σε όλες τις Π.Ε., με την εξαίρεση της Λακωνίας, ωστόσο προς ώρας παραμένει μικρός ο αριθμός των νοσηλευόμενων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο