Κορινθία

Συνεχίζεται το μέτωπο της φωτιάς στο Σοφικό με τις επίγειες δυνάμεις να συνεχίζουν όλη νύχτα το έργο τους

Πολύ καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς στο δάσος της Σολυγείας, που ξέσπασε σήμερα γύρω στις 10:00 το πρωί, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο μέτωπο της φωτιάς και θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, ενώ αναλόγως με την εξέλιξη, θα εξεταστεί αν θα πετάξουν ξανά το πρωί τα εναέρια μέσα.

Αυτή την στιγμή, το μέτωπο καίει προς Επίδαυρο, σε δύσκολα και δύσβατα πευκόφυτα σημεία, έχοντας κάψει μεγάλη δασική έκταση, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, για σπίτια και περιουσίες, ούτε και για την παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στο Σοφικό. Όσο για τους τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και εξήλθαν χωρίς ανησυχία. Ένας επιπυραγός έφερε θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας αρχιπυροσβέστης κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή επιχειρώντας με 22 εναέρια μέσα, (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, έξι ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα. Μαζί με τις δυνάμεις πυρόσβεσης, μηχανήματα του στρατού ρίχτηκαν στην μάχη για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και οχήματα μισθωμένα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ σημαντική ήταν και είναι η συμμετοχή των εθελοντών δασοπυροσβεστών τοπικών κλιμακίων.

Στο μεταξύ, η τροχαία Κορίνθου εξακολουθεί να κρατάει κλειστό το τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου – Επιδαύρου, στο ύψος του Ρητού, ενώ επιτρέπετε μόνο η κίνηση μονίμων κατοίκων προς τα σπίτια τους και αυτή με περιορισμούς.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου – Κορίνθου, καίγοντας το παρθένο πευκοδάσος. Όσο αφορά στις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, πλέον δεν πνέουν άνεμοι που να προκαλούν ανησυχία, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει και την πυροσβεστική, καθώς η φορά και η ένταση των ανέμων στις κορυφές του βουνού, μπορεί να αλλάξουν μέσα στη νύχτα.

Στην Στιμάγκα

Όσον αφορά τώρα το μέτωπο της Στιμάγκας, όπως μας ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτό έχει τελειώσει, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο παραμένουν υδροφόρες και πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους και θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα.

Κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Κορινθία ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται στον χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η γεν. γραμματεία πολιτικής προστασίας και για αύριο Πέμπτη, 18 Ιουλίου. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, θα ισχύσει και αύριο Πέμπτη το μέτρο απαγόρευσης της διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, καθώς και η παραμονή εκδρομέων σε δασικές εκτάσεις της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο