Περιφέρεια

Συνεργασία όλων με στόχο μια καλύτερη μέρα για τους ΡΟΜΑ προτείνει ο Παν. Νίκας

Την από κοινού προσπάθεια, κεντρικής κυβέρνησης, Δήμων και Περιφέρειας, προκειμένου «να ξημερώσει και για τους μια καλύτερη ημέρα» τόνισε μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, με τον γεν. γραμ. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος μαζί με κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου ΡΟΜΑ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε το θέμα των ΡΟΜΑ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο κ. Σταμάτης στα κοινωνικά θέματα για τα οποία είναι αρμόδιος. Ιδιαίτερα στάθηκε στον ρόλο που ο γεν. γραμ. έχει αναλάβει και αφορά την προώθηση των θεμάτων αποκατάστασης, στήριξης και γενικότερης βοήθειας προς τους ΡΟΜΑ. «Είναι προφανές ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα τον συνδράμει ουσιαστικά στον πολύ δύσκολο αγώνα τον οποίον κάνει παρέχοντας οτιδήποτε ζητήσει, είτε αναφορικά σε χώρους που διαθέτει, είτε από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών της, όπως οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας αλλά και Πολιτισμού και Παιδείας» υπογράμμισε ο κ. Νίκας.

Θύμισε πως ο ίδιος, στα χρόνια της αυτοδιοικητικής του θητείας έχω μετάσχει σε πάνω από 10 συσκέψεις σε διυπουργικό επίπεδο, για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΡΟΜΑ. «Δυστυχώς αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές όσες προσπάθειες έγιναν και τα προβλήματα, σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο οξύνονται συνεχώς» συνέχισε ο Περιφερειάρχης. Επομένως, παρατήρησε πως δεν υπάρχει χρόνος και ζήτησε γρήγορα και η αυτοδιοίκηση και η κεντρική πολιτική σκηνή, «να αθροίσουμε δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξημερώσει και για τους ρομά μια καλύτερη ημέρα, καθώς είναι υποχρέωσή μας να τους βοηθήσουμε».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι μία από τις Περιφέρειες, οι οποίες θα συμμετέχουν πολύ ενεργά στο κομμάτι της κοινωνικής ένταξης και της συμπερίληψης που θα αφορά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο