ΔήμοιΠεριφέρεια

Συμβάσεις έργων σε Λουτράκι και Δυτ. Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Δύο συμβάσεις, μία προγραμματική προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και μια εργολαβική, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.

Στα γραφεία της Μητρόπολης Κορίνθου, υπέγραψε επίσης, μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, την ένταξη στο ΠΕΠ του έργου επέκτασης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, με προϋπολογισμό 1.835.200 ευρώ. Ειδικότερα τώρα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του παραπάνω Δήμου με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων, δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι. Ικανοποίηση εκφράστηκε από τον δήμαρχο για την ευόδωση πολύ σημαντικού για το Λουτράκι αυτού έργου που όπως τονίστηκε από την πλευρά του Δημάρχου κ. Γιώνη, χρόνιζε.

Ο περιφερειάρχης, εξέφρασε ικανοποίηση και για το γεγονός ότι χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες Περιφέρειας και Δήμου, διασώθηκε το συνολικού προϋπολογισμού 4.140.944 ευρώ έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου, που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020», για το οποίο επίσης υπογράφηκε από τον Δήμο η εργολαβική σύμβαση και το επόμενο διάστημα ξεκινά η υλοποίησή του.

Ο Παν. Νίκας υπέγραψε τέλος το συμφωνητικό, με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Στην Οικονομική Επιτροπή

Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών που αφορά την κατακύρωση της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτής διαδικασίας, μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων), για την αποκατάσταση των βλαβών στο οδικό δίκτυο στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου. Έργο με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε μεταξύ άλλων και την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και του «Μοριάς» Α.Ε. ΑΟΤΑ, για την οργάνωση και λειτουργία Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (Info Kiosk) στην περιοχή του Λουτρακίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο