Πολιτική

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές των σταφυλιών ο Χρ. Δήμας

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, συνάντησε ο Κορίνθιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, τον οποίο ενημέρωσε για την ζημιά που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή στην Κορινθία, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα.

Ο κ. Δήμας παρουσίασε με φωτογραφίες τις μεγάλες καταστροφές που και ο ίδιος διαπίστωσε, επισκεπτόμενος αγροτικές καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της Κορινθίας. Μετέφερε δεν στον Υπουργό, την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών και κυρίως των σταφιδοπαραγωγών.

Ο κ. Λιβανός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον Κορίνθιο πολιτικό, πως οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ παρακολουθούν το ζήτημα και πως θα γίνει το συντομότερο δυνατόν η καταγραφή των ζημιών, ώστε στην συνέχεια να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία σε δίκαιες αποζημιώσεις.

Ωστόσο, ο κ. Δήμας, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε πως ο ΕΛΓΑ Πάτρας ολοκληρώνει τις αιτήσεις για τον παγετό και πως μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου, θα έχουν καταβληθεί οι προκαταβολές στους παραγωγούς, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές στο σύνολο τους.

Παράλληλα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, προχωράει η διαδικασία για την καταγραφή για τις πολύ μεγάλες ζημίες που έχουν προκληθεί από τον παρατεταμένο καύσωνα. «Δυστυχώς φέτος οι παραγωγοί δοκιμάζονται πολύ έντονα από την κλιματική κρίση με παγετούς, φωτιές και καύσωνα με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα σε πολύ μεγάλο τμήμα της αγροτικής παραγωγής» σχολίασε ο Χρίστος Δήμας.

Στη Νεμέα, ο Χρ. Δήμας ενημερώθηκε πρόσφατα από τους αγρότες για τις καταστροφές που προκάλεσε ο παρατεταμένος καύσωνας στα σταφύλια τους. Ο κ. Δήμας έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Κορινθίας, όπου έχουν προκληθεί ανάλογες καταστροφές.
Με φωτογραφίες ο Χρ. Δήμας παρουσίασε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες των σταφυλιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο