Δήμοι

Στην Κόρινθο ο γ.γ. του ΟΗΕ συνάντησε τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο

Τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος βρίσκεται στην Κόρινθο με την σύζυγό του, για ολιγοήμερες διακοπές, συνάντησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Η συζήτηση ήταν αυθόρμητη και φιλική, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την χαρά του για την επιλογή του Πορτογάλου αξιωματούχου να περάσει ένα μέρος του χρόνου των διακοπών του στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Κόρινθο. Συζήτησαν για πολλά θέματα, κοντά στην παραλία, ενώ ο κ. Γκουντέρες απόλαυσε την θάλασσα του Κορινθιακού και την παρέα του Δημάρχου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσκαλέσει τον κ. Νανόπουλο στη Νέα Υόρκη, την οποία άλλωστε ο Δήμαρχος έχει επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν, λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.

Ο Βασίλης Νανόπουλος θέλησε μάλιστα να ξεναγήσει τον γεν. γραμματέα του ΟΗΕ και στο κανάλι της Διώρυγας, όμως ο διάπλους ακυρώθηκε καθώς ο Πορτογάλος έπρεπε να διακόψει τις διακοπές του λόγω υποχρεώσεων που προέκυψαν στον Οργανισμό. Υποσχέθηκε όμως στον Δήμαρχο να έρθει ξανά στα μέρη μας και να γνωρίσει ακόμα καλύτερα την Κόρινθο και φυσικά το μοναδικό κανάλι.

Με το μεσογειακό του ταπεραμέντο ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός της Πορτογαλίας (1995 – 2002), έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την Κόρινθο που τον ενθουσίασε, όσο και για την Πελοπόννησο, στην οποία επίσης επισκέφτηκε πολλά σημεία, απολαμβάνοντας το κλίμα, τον αέρα της Μεσογείου και την τοπική κουζίνα. Αυτό το φιλικό του προφίλ γνώρισε ο Δήμαρχος Κορινθίων, καθώς και ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, γνωρίζοντας τόπους και ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο