Κορινθία

Στα Δερβενάκια τιμήθηκαν τα 199 χρόνια από την ιστορική νίκη του Θ. Κολοκοτρώνη

Στα Δερβενάκια τιμήθηκε για μία ακόμα φορά η ιστορική νίκη των Ελλήνων υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, κατατροπώνοντας την αριθμητικά πολύ μεγαλύτερη στρατιά του Δράμαλη.

Στο μνημείο του Θ. Κολοκοτρώνη, μεταφέρθηκαν κόσμος και επίσημοι, αμέσως μετά την δοξολογία στον εκεί ναό του Αγίου Σώστη, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος Στο μνημείο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση. Στεφάνι κατέθεσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελληνική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας και η πρώην βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Δήμας, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος, ο βουλευτής Κ. Κόλλιας και η πρώην βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής
Στην Δοξολογία που προηγήθηκε στο ναό του Αγίου Σώστη χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο