ΚορινθίαΠεριφέρεια

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο «κόκκινο» η Κορινθία

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κάλεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με στόχο την προετοιμασία και τον συντονισμό ενόψει των εξαιρετικά υψηλών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και φαίνεται πως θα κρατήσουν και τις επόμενες ημέρες, στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και στην Κορινθία.

Συνθήκες που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, ενώ η Κορινθία βρίσκεται και πάλι στο «κόκκινο», του χάρτη υψηλού κινδύνου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και της Π.Ε. Κορινθίας Τάσος Γκιολής, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και Διευθυντές Υπηρεσιών. Συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα ετοιμότητας που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης οποιασδήποτε πυρκαγιάς. Έμφαση δόθηκε στην διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς και στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προστατευτούν οι δασικές εκτάσεις και οι ανθρώπινες ζωές από την απειλή των πυρκαγιών. Κάλεσε τους όλους τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καλούνται να παραμείνουν σε επιφυλακή, καθ’ όλη τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ οι πολίτες προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την αποφυγή πυρκαγιών. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να ενεργεί άμεσα, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Στο «κόκκινο» η Κορινθία

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσταση συναγερμού η Κορινθία, καθώς επίσης, η γειτονική Αργολίδα, αλλά και η Λακωνία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, με ανακοίνωση που υπογράφει, συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο