KR Tempo

Πολλές εκδηλώσεις και σε όλα τα χωριά έχει το πρόγραμμα του Δήμου Νεμέας

Με λαούτα και βιολιά «στου χωριού τα σοκάκια», ξεκίνησε το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Νεμέας, ενώ σήμερα Κυριακή, κορυφώνεται η 8η Αναβίωση των Νέμεων αγώνων «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΛΛΕΡ», στον Αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.

Εκδηλώσεις έχει τόσο στη Νεμέα, όσο και στα χωριά του Δήμου Νεμέας, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με την πρώτη εκδήλωση για τον Ιούλιο να προγραμματίζεται στην πλατεία της Νεμέας, με ένα μουσικό θεατρικό αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών του είδους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, στις 9:30 το βράδυ.

Η συνέχεια τον Ιούλιο

  • 12 Ιουλίου. Ροκ – έντεχνη μουσική βραδιά, στην κυκλική πλατεία Νεμέας, στην είσοδος με ώρα έναρξης στις 9:00 μ.μ.
  • 13-14 Ιουλίου. Το 2ο Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών «Το άλμα του Αθλητή» διοργανώνει ο ΣΥ.ΝΕ.ΦΑ. Περιλαμβάνει εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Νεμέας, (13/7), με ώρα έναρξης στις 7.00 μ.μ., στο προαύλιο του μουσείου Αρχαίας Νεμέας, (14/7), με ώρα έναρξης στις 11.30 το πρωί, αλλά και την ίδια μέρα, στο προαύλιο του Φλιασίου Μελάθρου, με ώρα έναρξης στις 7.00 μ.μ. και στο προαύλιο δημοτικού σχολείου Πετρίου , ώρα έναρξης στις 9.00 μ.μ.
  • 19 Ιουλίου. Μουσικό χορευτικό δρώμενο, μια εκδήλωση μνήμης για τη Μικρά Ασία (1922-2024), την οποία διοεργανώνει ο Εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Αρχαίων Κλεωνών «Ο Φώκας», που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Αρχαίων Κλεωνών, με ώρα έναρξης στις 9.00 το βράδυ. Αλλά και στο Λεόντιο, επίσης στην πλατεία, την ίδια ώρα θα ξεκινά η λαϊκή μουσική βραδιά.
  • 21 Ιουλίου. Βραδιά Πανσελήνου σε Αρχαιολογικούς χώρους με θέμα: «Έρως», που περιλαμβάνει μουσική και αφήγηση με θέμα τον έρωτα από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, με ώρα έναρξης στις 9.00 το βράδυ.
  • 26 Ιουλίου. Θέατρο σκιών του Τάσου Γεωργίου, «Οι άθλοι του Ηρακλή», στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Νεμέας, (ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.).
  • 27 Ιουλίου. Nemea City Night Run. Ο Δήμος Νεμέας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Νεμέας 2016 και τον ΑέθλιοΣύλλογο αγώνων δρόμου υπεραποστάσεων διοργανώνει αγώνα δρόμου 4 Km και παιδικό αγώνας 500 m , μέσα στην πόλη της Νεμέας, με εκκίνηση επί της οδού Δερβενακίων στις 7.00 μ.μ. Την ίδια μέρα, μια έκθεση ζωγραφικής σε καπέλο θα μπορούμε να επισκεφτούμε στη Νεμέα, επί της οδού Δερβενακίων, (ώρες 6.00 μ.μ. μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα). Έκθεση που θα συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα, (29/7).
  • 28 Ιουλίου. Nemea Cross Country Race «The gold jackal». Ο Δήμος Νεμέας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Νεμέας και τον Αέθλιο Σύλλογο αγώνων δρόμου υπεραποστάσεων, διοργανώνουν αγώνας δρόμου 20 χιλ. περιμετρικά στο βουνό του Προφήτη Ηλία και με εκκίνηση επί της οδού Δερβενακίων στις 8.00 το πρωί.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον μήνα Αύγουστο, όπως και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, αλλά θα επανέλθουμε, με επόμενο θέμα, στα τέλη του επόμενου μήνα. Τέλος, οι «Μεγάλες μέρες Νεμέας» θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο διήμερα του Αυγούστου, (30-31/8) και θα κορυφωθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο