Περιφέρεια

Παρουσία του Χρ. Δήμα η συνάντηση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημ. Πτωχού με τη Λίνα Μενδώνη

Συνάντηση με την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό και βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, είχε στο Υπουργείο Πολιτισμού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» παρουσίασε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού το σχέδιό του για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου. Αναφερόμενος στο έργο της Υπουργού Πολιτισμού, ο Δημήτρης Πτωχός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την επιμονή της να προχωρήσουν τα έργα προσβασιμότητας στην Ακρόπολη και την αντοχή που επέδειξε σε αντιεπιστημονικές και παράλογες επιθέσεις που δέχτηκε. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι φιλοδοξεί τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Πελοποννήσου να καταστούν πλήρως προσβάσιμοι για όλους και ιδίως για τα άτομα με αναπηρία. «Θέλω να επαναλάβω την επιτυχία των έργων προσβασιμότητας στην Ακρόπολη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας ότι ο Πολιτισμός λειτουργεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο πεδίο του soft power και, σε αυτό το πλαίσιο, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται σε διαρκή και ουσιαστική επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα του σύγχρονου πολιτισμού, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα έχει μια ιδιαίτερα στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρίστο Δήμα.

Ο Δημήτρης Πτωχός ανέφερε ακόμα ότι το πρόγραμμα της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έχει στο επίκεντρό του την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, αλλά και την προστασία τους, ώστε να παραδοθούν όπως πρέπει στις επόμενες γενιές. Απευθυνόμενος στη Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι «γνωρίζω, κυρία Υπουργέ, ότι έχετε εκπονήσει ένα πρόγραμμα με την Πολιτική Προστασία και θα θέλαμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου να ενταχτούμε επιχειρησιακά σε αυτό».

Τέλος, ο Δημήτρης Πτωχός ανέφερε ότι ταυτίζεται πλήρως με τη θέση του Πρωθυπουργού που αποδίδει την ίδια σπουδαιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.  «Θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα η Πελοπόννησος να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς της χώρους» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο