ΔήμοιΠεριφέρεια

Παν. Νίκας. Η αφερεγγυότητα για την αυτοδιοίκηση είναι ό,τι το χειρότερο

Το θέμα των οφειλών των δήμων προς την διαχειρίστρια εταιρεία των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προειδοποίησε πως εξετάζεται να ανασταλεί η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην Αργολίδα, καθώς στον γειτονικό νομό οι δύο μεγαλύτεροι Δήμοι, Ναυπλίου και Άργους – Μυκηνών, οφείλουν στην διαχειρίστρια εταιρεία περί τα 2,5 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με την δημοσιοποίηση στοιχείων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το προηγούμενο διάστημα, τα χρέη συνολικά των Δήμων της Πελοποννήσου προς την διαχειρίστρια εταιρεία, έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ. Χρέη που «ναρκοθετούν το έργο», όπως επισημαίνει ο κ. Νίκας. Να θυμίσουμε ότι στις 3 Αυγούστου, η Περιφέρεια δημοσιοποίησε τις μέχρι τότε οφειλές των Δήμων, οι οποίες της είχαν κοινοποιηθεί από τον ΦοΔΣΑ. Από τα 5,4 εκατ. ευρώ αυτών των οφειλών μάλιστα, τα οποία 3,5 είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα, ενώ τα υπόλοιπα θα καταστούν σε ένα μήνα περίπου. Βέβαια μία ημέρα πριν τον 15αύγουστο, επικαιροποιημένη ανακοίνωση του ΦοΔΣΑ ανέφερε ότι το ύψος της συνολικής οφειλής ήταν 4,7 εκατ. ευρώ, μετά την καταβολή μέρους της οφειλής τους προς την διαχειρίστρια εταιρεία από τους Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Άργους – Μυκηνών, Ν. Κυνουρίας και Τρίπολης.

 «Ο ΦοΔΣΑ μας κοινοποιεί τον πίνακα και εμείς ως Περιφέρεια είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε, αν δεν το κάνουμε τρέχουν τόκοι υπερημερίας που πρέπει να αποδώσουμε στην εταιρεία, η οποία από την πλευρά της επικαλείται τις οφειλές και δεν ολοκληρώνει τα έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Παρατήρησε δε ότι ευθύνη για την κατάσταση υπάρχει και στον ΦοΔΣΑ, ο οποίος, σημείωσε ο Παν. Νίκας, «θα πρέπει να συγκεντρώνει τα χρήματα από τους Δήμους, τα οποία οι δημότες έχουν πληρώσει» για να καταλήξει στηλιτεύοντας αυτούς τους Δήμους με την επισήμανση πως «η αφερεγγυότητα για την αυτοδιοίκηση είναι ό,τι το χειρότερο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο