Επιχειρείν

Ο Παν. Πιτσάκης φέρνει και πάλι τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου στο Δ.Σ. και ζητά προτάσεις για την τελική ψήφιση

Χωρίς προϋπολογισμό το Επιμελητήριο αδρανοποιείται και τα μέλη του παύουν να εξυπηρετούνται

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, (με τηλεδιάσκεψη) καλεί σήμερα Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 και ώρα 7:30 μ.μ. ο πρόεδρος Παν. Πιτσάκης, σε μία ακόμα προσπάθειά του να εγκριθεί από την πλειοψηφία ο προϋπολογισμός χρήσης 2021 και να λειτουργήσει επιτέλους το Επιμελητήριο.

Ο κ. Πιτσάκης, όπως αναφέρει στην πρόσκλησή του προς τα μέλη του Δ.Σ., επαναφέρει το θέμα ζητώντας την αιτιολόγηση από τα μέλη που αρνούνται την ψήφιση του προϋπολογισμού, της θέσης τους αυτής, τονίζοντας τις δυσμενείς συνέπειες, που έχει για την όλη λειτουργία του Επιμελητηρίου η κατάσταση αυτή. «Κανένας μειοψηφών Σύμβουλος δεν έχει διατυπώσει τους λόγους της διαφωνίας του και του τι προτείνει, ώστε να βελτιωθεί, κατά την υποτιθέμενη άποψή του, το σύνολο του προτεινόμενου από την Διοικητική Επιτροπή προϋπολογισμού» επισημαίνει για μία ακόμα φορά ο κ. Πιτσάκης.

Το Επιμελητήριο χρειάζεται προϋπολογισμό

Το Επιμελητήριο έχει ανάγκη της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2021. Διαφορετικά αδρανοποιείται, τα μέλη του παύουν να εξυπηρετούνται και η επιβίωσή του καθίσταται τελείως προβληματική»

Απευθυνόμενος τόσο προς τα μέλη του Δ.Σ., όσο και προς το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της Κορινθίας, ο Παν. Πιτσάκης τονίζει πως το Επιμελητήριο έχει ανάγκη της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2021, της εν συνεχεία έγκρισης αυτού από την Εποπτεύουσα Αρχή και την εκτέλεσή του. «Διαφορετικά, ολόκληρο το Επιμελητήριο αδρανοποιείται, τα μέλη του παύουν να εξυπηρετούνται και η επιβίωσή του καθίσταται τελείως προβληματική» σημειώνει, εκτιμώντας ότι κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος για μία ακόμα φορά στον προϋπολογισμό του 2021, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι πέραν των ανελαστικών του δαπανών, «οι οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μας, περιλαμβάνει και ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, τα οποία το Επιμελητήριό μας έχει αναλάβει για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών μας επιχειρηματιών, όπως άλλωστε έχει καθήκον εκ του νόμου». Προειδοποιεί δε ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση της ψήφισης του προϋπολογισμού, «συνεπάγεται απώλεια των προγραμμάτων αυτών, προς μεγίστη βλάβη του επιχειρηματικού κόσμου της περιφέρειάς μας. Μια τέτοια κατάσταση οδηγεί σε μείωση του κύρους του Επιμελητηρίου και σε απαξίωση των υπηρεσιών του προς τα μέλη του».

«Επειδή το όλο θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και απαιτείται αυξημένη προσοχή και ευθύνη εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να μην έχουμε τα δυσμενή ή και καταστροφικά ως άνω αποτελέσματα» αναφέρει στην πρόσκλησή του ο Παν. Πιτσάκης, καλεί τα μέλη του Δ.Σ. να ψηφίσουν σήμερα στο σύνολό του τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, που είναι συντεταγμένος σύμφωνα με τις αρχές, που προδιαγράφει η επιμελητηριακή νομοθεσία. Ωστόσο, φέρει προ των ευθυνών τους τα μέλη του Δ.Σ. που διαφωνούν και τους καλεί να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και τις βελτιώσεις που επιθυμούν και υπόσχεται ότι αυτές θα ενσωματωθούν στην τελική του μορφή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο