Δήμοι

Ο Δήμος Κορινθίων έτοιμος να υποδεχτεί τη νέα σχολική χρονιά

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού, Δήμητρα Τσουλουχά του Δήμου Κορινθίων και οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσος Μποζίκης και Παναγιώτης Δράκος, με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά αύριο Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου και η προετοιμασία του Δήμου.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας αρχικά έκανε αναφορά στις αλλαγές που έχουν επέλθει μετά τον νέο νόμο που μετέφερε τις αρμοδιότητες για την λειτουργία των σχολείων. Σημείωσε πως κάθε σχολείο θα λάβει 500 ευρώ για τα μικροέξοδα, ενώ όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει ο δήμος. Ακόμα πως υπάρχει σε εξέλιξη μία προγραμματική σύμβαση με τον «Δημόπρακτο», χάρη στην οποία σχεδιάζονται η ενεργειακή αναβάθμιση και η αναβάθμιση των προαυλίων σε πέντε σχολικά συγκροτήματα: 1ο , 4ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου και τα Δημοτικά Σχολεία Χιλιομοδίου και Αθικίων.

Τέλος, ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους Καθημερινότητας Γιάννη Καρασάββα, Πρασίνου Χρήστο Μελέτη και Τεχνικών Έργων Δημήτρη Μανωλάκη, για την βοήθεια που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα.

Ήταν κακή η εικόνα που παραλάβαμε

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσος Μποζίκης σημείωσε πως ο Δήμος παρέλαβε τα σχολεία σε πολύ κακή κατάσταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως υπήρχαν αιτήματα που δεν είχαν επιλυθεί και χρονολογούνται από το 2016 και το 2017. «Αυτά τα λύνουμε σιγά σιγά», διαβεβαίωσε ο κ. Μποζίκης και υποσχέθηκε πως το αμέσως προσεχές διάστημα, ο ίδιος θα καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο λύθηκαν αυτά τα προβλήματα. Εξήρε δε την συνεργασία του με τους εργαζόμενους, κάνοντας ειδική αναφορά στις κυρίες Ρέππα και Δελφίνη. Πρόσθεσε πως προτεραιότητα είναι οι υποδομές ασφάλειας των σχολικών μονάδων και σε δεύτερο επίπεδο ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων (υπολογιστές, φωτοτυπικά κ.λπ).
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Δράκος, εξήρε τον σημαντικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην καλή λειτουργία των σχολείων. Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο Δήμος θα κερδίσει το στοίχημα της καλής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε υψηλά στάνταρ». Ζήτησε ωστόσο την βοήθεια εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε να δουλέψει το τρίπτυχο «Δήμος – Εκπαιδευτικοί – Σύλλογοι Γονέων», ενώ έθεσε και το θέμα της κοινωνικής συμπεριφοράς τω μαθητών, που απασχολεί ευρύτερα την κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο