ΔήμοιΚορινθία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Κορινθίων

Ο Δήμος Κορινθίων, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας,  διοργάνωσε πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων μέτρησης οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ» του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων στο σύνολο του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των 22 κοινοτήτων.  Βασικός στόχος του προγράμματος η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, ακόμη και των πιο απόμακρων χωριών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, δίχως ταλαιπωρία και περαιτέρω μετακινήσεις.

Η υλοποίηση του προγράμματος «δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας», το οποίο ξεκίνησε την 17-07-2023 και ολοκληρώθηκε την 11-08-2023 σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα.   Συνολικά εξετάστηκαν 731, εκ των οποίων 713 γυναίκες και 18 άνδρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις 262 άτομα βρέθηκαν σε φυσιολογική κατάσταση, 342 με οστεοπενία και 127 με οστεοπόρωση.

Τη δράση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και τους φορείς που συντέλεσαν για την υλοποίηση του ως άνω προγράμματος, μεταξύ άλλων τόνισε το πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού ανταποκρίθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. «Το ΚΕΠ  Υγείας είναι η νέα δομή της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων, η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες, πριν εκδηλώσουν την νόσο» σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Νανόπουλος πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο, προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Επεσήμανε τέλος την άριστη συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα στελέχη του για το δημιουργικό τους έργο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο