Δήμοι

Με το Open Mall και την Δημοτική Αγορά η δημοτική αρχή θέλει να αλλάξει την εμπορική εικόνα της Κορίνθου

Επιτέλους το Open Mall γίνεται πραγματικότητα για το εμπορικό κέντρο της Κορίνθου, καθώς ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στον πεζόδρομο της Ερμού, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν και οι εργασίες εγκατάστασης του φυσικού αερίου, για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας, όπως σχολίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης.

Τέσσερα ακόμα σημαντικά έργα και δράσεις, προτάθηκαν από την πλευρά του Δήμου Κορινθίων για ένταξη στο πρόγραμμα «βιώσιμης αστικής ανάπτυξης», όπως επίσης ανέφερε ο Δήμαρχος. Αυτά αφορούν:

  • Την ανάπλαση της παραλίας Καλάμια, με ποσό 3.000.000 ευρώ.
  • Την ανάπλαση της παραλίας Ποσειδωνίας, με ποσό 3.500.000 ευρώ.
  • Τον εκσυγχρονισμό, την ανάδειξη και αναπαλαίωση της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου, με ποσό 2.000.000 ευρώ.
  • Κοινωνικά προγράμματα ύψους 2.700.000 ευρώ, όπως το κοινωνικό υπνωτήριο, η προληπτική ιατρική για νήπια και τρίτη ηλικία ενδυνάμωση απασχόλησης κλπ.

Ο κ. Σταυρέλης ανέφερε ακόμα πως σε καλό δρόμο βρίσκεται και η χρηματοδότηση που αφορά το Δημοτικό Σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου, με πίστωση 4.500.000 ευρώ, ενώ θετικές είναι και οι εξελίξεις για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου, ύψους 5.000.000 ευρώ, με φορέα εκτέλεσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημαντικά έργα ανάπλασης στις παραλίες καλάμια και Ποσειδωνίας ύψους 6,5 εκατ. ευρώ

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Όσον αφορά τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναφέρουμε πως εγκρίθηκε η πρόταση του Δημάρχου κ. Σταυρέλης, για το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) και με σκοπό:

  • Την ανέγερση ειδικού βρεφονηπιακού σταθμού για βρέφη με ειδικές ανάγκες, μοναδικού σε όλη την Ελλάδα με δαπάνες της Δ.ΥΠ.Α.
  • Την παραχώρηση ακινήτου στον Δήμο για την ανέγερση ειδικού νηπιαγωγείου για νήπια με ειδικές ανάγκες, πρότυπο σε όλη την Ελλάδα με δαπάνες του «Βαρδινογιάννειου» Ιδρύματος.

Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε η παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου Ξενία Αρχαίας Κορίνθου στο Υπουργείο Πολιτισμού, με σκοπό την ανέγερση μουσείου ρωμαϊκών τοιχογραφιών. Όπως επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε η δημιουργία δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών στο Σοφικό και στα Αθίκια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο