KR Tempo

Με «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ανοίγει στις 5 και 6 Ιουλίου το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Μετά τις αριστουργηματικές «Τρεις αδερφές» (2018), που θα μείνουν αξέχαστες λόγω της εξ ολοκλήρου απόδοσης του τσεχοφικού έργου στη νοηματική γλώσσα, ο πρωτοπόρος Ρώσος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος για την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Κουλιάμπιν, θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια στις 5 και 6 Ιουλίου, με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε μια διεθνή παραγωγή του Φεστιβάλ. Σπουδαίοι Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιοί απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο. Σχεδιασμένη αποκλειστικά για το αργολικό θέατρο, η πολυαναμένομενη αυτή παράσταση ενώνει δημιουργικά, γι’ άλλη μια φορά, έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας, που επιδιώκεται συνειδητά τα τελευταία χρόνια.

Το Φεστιβάλ υπόσχεται ένα συναρπαστικό καλοκαίρι

Με 93 παραγωγές στην ολότητά του και τη συμμετοχή περίπου 2.500 καλλιτεχνών από κάθε γωνιά της γης, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου παρουσιάζει για το 2024 ένα πρόγραμμα πολυφωνικό, μαχητικό, γεμάτο αληθινή ομορφιά, υποσχόμενο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι πολιτισμού. Έτσι και φέτος, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από τις 5 Ιουλίου έως τις 24 Αυγούστου, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ζωντανεύει και φιλοξενεί επτά νέες εξαιρετικές παραστάσεις, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024 τoυ Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9:00 το βράδυ και προβάλλονται ελληνικοί και αγγλικοί υπέρτατοι.

Το πρόγραμμα

  • 5 & 6 Ιουλίου. Τιμοφέι Κουλιάμπιν (Παγκόσμια Πρεμιέρα): «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», του Ευριπίδη.
  • 12 & 13 Ιουλίου. Εθνικό Θέατρο – Θεόδωρος Τερζόπουλος: «Ορέστεια», του Αισχύλου.
  • 19 & 20 Ιουλίου. Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Γιάννης Κακλέας: «Πλούτος», του Αριστοφάνη.
  • 26 & 27 Ιουλίου. Comedie-Francaise – Tiago Rodrigues: Not Hecuba.
  • 2 & 3 Αυγούστου. Εθνικό Θέατρο – Θάνος Παπακωνσταντίνου: «Βάκχες», του Ευριπίδη.
  • 9 & 10 Αυγούστου. Άρης Μπινιάρης: «Όρνιθες», του Αριστοφάνη.
  • 23 & 24 Αυγούστου. Θέατρο Τέχνης – Θέατρο Νέου Κόσμου – Μαριάννα Καλμπαρή: «Ικέτιδες», του Αισχύλου.

Πληροφορίες εισιτηρίων: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00 πρωί έως 2:00 μ.μ. και τις ημέρες των παραστάσεων, 10:30 π.μ. μέχρι τις 9:00 το βράδυ (από τις 8:00 μ.μ. μόνο για την παράσταση της ημέρας). Τηλ. 210-7234567 (Δευτέρα με Κυριακή 9:00 πρωί μέχρι 9:00 βράδυ). Ηλεκτρονική αγορά: aefestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο