Κορινθία

Κράτησε το υψηλό διψήφιο κρουσμάτων κορωνοϊού η Κορινθία και σήμερα Σάββατο

Με ακόμα 55 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η Κορινθία κρατά το υψηλό διψήφιο και παγιώνεται μια αρνητική κατάσταση μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τον μέσο όρο των κρουσμάτων την εβδομάδα που τελειώνει, ο οποίος φθάνει πλέον στο 40 και όλα δείχνουν πως θα είναι ακόμα μεγαλύτερος την επόμενη εβδομάδα. Τα κρούσματα φαίνεται να αφήνουν για λίγο τις μικρές ηλικίες και να αγγίζουν την μέση σχεδόν ηλικία. Στο Ζευγολατιό, χθες έγιναν 64 rapid tes,t με 4 θετικά (1 άνδρας και 3 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 48 έτη, ενώ στο Ξυλόκαστρο ένας άνδρα 58 ετών βρέθηκε θετικός μεταξύ 123 rapid test που έγιναν. Στην Κόρινθο, διενεργήθηκαν από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ 274 rapid test, με 4 θετικά (και τα 4 σε άνδρες) με διάμεση ηλικία εδώ τα 24 έτη.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου μπορεί να μην έχουμε τους νοσηλευόμενους του περασμένου χειμώνα, ούτε τον «συνωστισμό» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο καθημερινά τα ασθενείς πιάνουν κρεβάτι στην μονάδα covid. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο τώρα, τα κρούσματα συνολικά σήμερα έφθασαν τα 102 ανεβάζοντας στο 12.104 αυτών που ασθένησαν στους πέντε νομούς της Περιφέρειας, από την αρχή της πανδημίας.

Δύσκολα θα λέγαμε είναι τα πράγματα στην γειτονική Αργολίδα, η οποία κατέγραψε σήμερα άλλα 19 κρούσματα, 20 η Μεσσηνία, ενώ άλλα πέντε κρούσματα κατέγραψε σήμερα η Λακωνία, που παραμένει χαμηλά, αλλά όλο και αυξάνονται τα περιστατικά. Με 10 ακόμα κρούσματα έκλεισε την εβδομάδα η Αρκαδία.

Η γειτονική Αχαΐα δείχνε να μας …ακολουθεί, καταγράφοντας σήμερα 52 κρούσματα, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τον κατά πολύ περισσότερο πληθυσμό της σε σχέση με την Κορινθία. Όπως και η επίσης μεγαλύτερη Ηλεία, κατέγραψε σήμερα 26 νέα κρούσματα και παραμένει μαζί με το νομό μας, την Αχαΐα και την Μεσσηνία στους «κόκκινους» νομούς της Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο