Δήμοι

Θαν. Μανάβης. Με έργα και αγάπη υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία, αλλά όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Θανάσης Μανάβης, «για τη δημοτική αρχή ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, αφού οι προετοιμασίες, οι επισκευές και οι συντηρήσεις διήρκεσαν όλο το καλοκαίρι».

Ο Δήμαρχος αναφέρεται αναλυτικά στα σχολεία όλων των βαθμίδων στα διοικητικά όρια του Δήμου του, στα οποία έγιναν εκτεταμένες εργασίες και οι οποίες περιλάμβαναν την αποκατάσταση κτηριακών φθορών, βαψίματα, καθαριότητες και συντηρήσεις, τόσο στα κτήρια όσο και στους εξωτερικούς χώρους, (προαύλια και χώρους άθλησης). Στόχος της δημοτικής αρχής, τα σχολεία να είναι ασφαλή και λειτουργικά για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα και πέρα από τις εργασίες συντήρησης που έγιναν σε όλα τα σχολεία, πραγματοποιήθηκαν:

  • Κατασκευή ράμπας και τουαλέτας ΑμεΑ στο Κοκκώνι
  • Πλήρης ανακατασκευή των τουαλετών στα Δημοτικά Σχολεία Βέλου και Βοχαϊκού
  • Επισκευή της προκάτ αίθουσας, συντήρηση και μόνωση της οροφής της στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου
  • Τοποθέτηση νέου τάπητα στο προαύλιο του 2ο Νηπιαγωγείου Βέλου
  • Εγκατάσταση δεύτερης πόρτας, συστημάτων καμερών και συναγερμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζευγολατιού
  • Τοποθέτηση καμερών και συναγερμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βραχατίου
  • Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού

Ο στόχος της δημοτικής αρχής, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Sxoleio-Vocha, «είναι τα σχολεία να βρίσκονται πάντα σε άρτια λειτουργική κατάσταση, αλλά και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από την πραγματοποίηση μόνο των αναγκαίων επισκευών και συντηρήσεων». Η φιλοδοξία μας, τόνισε ο Θαν. Μανάβης, «είναι να φτάσουμε στο σημείο πλέον που να σχεδιάζουμε και εργαζόμαστε για την υλοποίηση του οράματός μας, δηλαδή την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών χώρων που θα εμπνέουν τα παιδιά μας – το μέλλον και την ελπίδα μας».

Με αυτήν την κατεύθυνση, η δημοτική αρχή Βέλου – Βόχας δεσμεύεται λοιπόν, καταλήγει ο Δήμαρχος, «να συνεχίσει να επενδύει στην παιδεία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα ευνοεί τη μάθηση, την ασφάλεια και την ανάπτυξη των μαθητών, συμβάλλοντας παράλληλα στην τοπική κοινωνία». Εύχεται δε, καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο