KR Tempo

Η 4η Βιομηχανική Εποχή. Η Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη; Πώς λειτουργεί; Πώς επηρεάζει ήδη την καθημερινότητα των πολιτών; Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ήδη διαδοθεί σε πολλούς τομείς. Η ενέργεια, το εμπόριο, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια του κυβερνοχώρου, η βιομηχανία, η αγροτική παραγωγή, η  εκπαίδευση κ.λ.π., καθορίζονται ήδη από την τεχνολογία της.

Οι νέες εξελίξεις στο Generative AI, όπως το ChatGPT  με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες σε μόλις δύο μήνες, έχουν προκαλέσει επανάσταση στο ψηφιακό σύμπαν. Πώς όμως  θα αλλάξει την καθημερινότητα μας, την παραγωγική διαδικασία ή την εκμάθηση; Ποια θα είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος; Τι μπορεί αλλά και τί δεν μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, και ποιες στρατηγικές χρειάζεται  να ακολουθήσουμε για ασφαλείς εφαρμογές της;

Σε αυτά  τα ερωτήματα κα σε περισσότερα ακόμη, θα μας απαντήσει ο Χάρης Καμπάνης, μέλος της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην MICROSOFT, ως Διευθυντής Εταιρικών Εφαρμογών, Κεντρικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Μαΐου και ώρα 8:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης».

Ποιος είναι ο Χάρης Καμπάνης

Ο Χάρης Καμπάνης είναι επικεφαλής του τομέα εμπορικών εφαρμογών της Microsoft για την Κεντρική Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή συνολικά 105 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Έχει εργαστεί στην ψηφιακή μεταμόρφωση επιχειρήσεων, στην αξιοποίηση τεχνολογιών cloud  και στην αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης.

Στη Μicrosoft, εργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια, αλλά η εμπειρία του στον τομέα της πληροφορικής μετρά  συνολικά 30 χρόνια, με προϋπηρεσία  σε επιχειρήσεις όπως η Dell, η HP και η Xerox. Ξεκίνησε τις Πανεπιστημιακές του σπουδές στις Η.Π.Α. , στις επιστήμες υπολογιστών, με συμπληρωματικές σπουδές στο INSEAD Business School , στο  Wharton  School – University of Pennsylvania.  και στο  London School of Economics (LSE).

Όταν δεν ταξιδεύει, κατοικεί  στην Κόρινθο με την σύζυγό και τα δύο τους  παιδιά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και μέλος της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, μέσω της οποίας συμβάλει στην διάδοση της αστρονομίας και  της επιστημονικής σκέψης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο