Επιχειρείν

Η Σωληνουργεία Κορίνθου ετοιμάζει σωλήνες χάλυβα για υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου στην Αργεντινή

Η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο τομέας σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, επιλέχθηκε από την Total Energies και τους συνεργάτες της για την κατασκευή και την προμήθεια περίπου 40 χιλιομέτρων αγωγού σωλήνων χάλυβα 24 ιντσών, για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου «Fenix φάση 1».

«Κάνουμε εξαιρετική πρόοδο στις αγορές υποθαλάσσιων έργων τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της Total Energies στην Αργεντινή για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του έργου» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου, Ηλίας Μπεκίρος. Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Βοιωτία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της επιχείρησης εδώ και χρόνια και μετά την μεταφορά του από την Κόρινθο, ενώ οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το 2023.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Fenix αποτελεί μέρος του Cuenca Marina Austral, που λειτουργεί από την Total Austral στη Γη του Πυρός της Αργεντινής από τη δεκαετία του 1990, μια από τις νοτιότερες περιοχές εξόρυξης στον κόσμο. Το Fenix θα είναι η πιο πρόσφατη επέκταση της ανάπτυξης του κοιτάσματος με την ελάχιστη εγκατάσταση πλατφόρμας που προωθεί το φυσικό αέριο προς την πλατφόρμα Vega Pleyade, για σύνδεση με τον υπάρχοντα υποθαλάσσιο αγωγό προς την ξηρά.

Στην Αλεξανδρούπολη και στην Πολωνία

Είναι το τρίτο έργο που ανακοινώνει την συμμετοχή της η Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο, καθώς πριν από μερικές ημέρες, της ανατέθηκε σύμβαση για τον αγωγό του Πλωτού Σταθμού Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU) Αλεξανδρούπολης. Η σύμβαση αφορά την ανάπτυξη υποθαλάσσιου και χερσαίου αγωγού φυσικού αερίου από την Gastrade. Η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU), θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Ελλάδας με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της ευρύτερης περιφέρειας αλλά και με προοπτική να εφοδιάσει και την Ουκρανία.

Η πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου αξιολογήθηκε ως η πλέον συμφέρουσα και αποτελείται από σωλήνες χάλυβα SAWL 28 χιλιομέτρων και διαμέτρου 30” (762 χιλ.) και περιλαμβάνει αντιδιαβρωτική επένδυση, καθώς και επένδυση τσιμέντου. Ολόκληρη η ποσότητα των σωλήνων, θα κατασκευαστεί και θα επενδυθεί εξωτερικά στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν μέσα στο 2023.

Ακόμα, πιστοποιημένοι σωλήνες υδρογόνου από τη Σωληνουργεία Κορίνθου θα χρησιμοποιηθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου της Πολωνίας. Οι 80 χιλιομέτρων επενδυμένοι σωλήνες χάλυβα 40 ιντσών, χρησιμοποιούνται για μέρος του αγωγού φυσικού αερίου Gustorzyn – Wronow. Σύμβαση που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου από τον διαχειριστή μεταφοράς φυσικούαερίου της Πολωνίας GAZ-System SA. Όπως αναφέρει η επιχείρηση, αποτελεί τον πρώτο αγωγό μεταφοράς αερίου υψηλής πίεσης στην Πολωνία και μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη, πιστοποιημένος για μεταφορά έως και 100% υδρογόνου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ASME B31.12 option Β.

Στο πλαίσιο αυτό, η ​​συνεργασία μεταξύ Σωληνουργείας Κορίνθου & GAZ-SYSTEM SA παρέχει μια τεχνικά και οικονομικά εφικτή λύση για τη μεταφορά υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις μέσω αγωγών χάλυβα μεγάλης διαμέτρου και υψηλής αντοχής. Έτσι, οι σωλήνες που παράγονται τώρα και εγκαθίστανται στο υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου, θα είναι σε θέση να καλύψουν το ενεργειακό μείγμα του μέλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο