KR Tempo

Η «κούνια» σώζει απόψε το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Χιλιομόδι

Μια ασθένεια μέλους της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «Υφοποιοί», που θα ερχόταν απόψε στο Χιλιομόδι από το Κομπότι Άρτας να παρουσιάζει το έργο «Ωραία οικογενειακή βίλα», στο 20ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, άλλαξε τα σχέδια και το πρόγραμμα.

Έτσι, το Κορινθιακό Θέατρο «Β. Ρώτας», που διοργανώνει το Φεστιβάλ στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Ειρήνη Παπά», στο Χιλιομόδι, ανακοίνωσε την ακύρωση της παραπάνω παράστασης και την αντικατάστασή της με την «κούνια». Πρόκειται για το μονόπρακτο του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, με την σπουδαία Όλγα Πρωτονοταρίου. Μια παράσταση η οποία παίζεται επί δυο χρόνια στην  Αθήνα και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και θα την παρακολουθήσουμε απόψε στο θέατρο «Ειρήνη Παπά», στις 9:00 μ.μ.

«Η κούνια» Μια ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθεί να αφηγηθεί τη ζωή της. Οι αναμνήσεις της την καταδιώκουν, ενώ τρεις επίμονες λέξεις, ο «Γλάρος», ο «Αητός» και το «Αηδόνι» την καθορίζουν τραγικά, ώσπου στο φινάλε του έργου τη βλέπουμε να κάνει τη πιο υπέροχη έκρηξη στη ζωή της και να ανατρέπει τα πάντα. Το έργο αυτό αποκαλύπτει με ανατριχιαστική ακρίβεια έναν αλλιώτικο κόσμο, που κανείς μας παρ’ όλα αυτά δεν θα ήθελε να φτάσει ως εκεί. Ένας ύμνος στον χρόνο, στον άνθρωπο και στην πραγματικότητα που τελικά είναι αήττητη…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο