Δήμοι

Εφιάλτης θα γίνει το καλοκαίρι για τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας

Ενός άνομβρου χειμώνα, φαίνεται πως θα ακολουθήσει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, με περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας να τρέμουν τις ημέρες που θα πουν το νερό νεράκι.

Το περασμένο καλοκαίρι, μέσα στην ανομβρία που αντιμετώπισε η περιοχή της Βόχας και κυρίως το Ζευγολατιό, έδρα του Δήμου Βέλου – Βόχας, αναδείχθηκε η ανικανότητα της δημοτικής αρχής του Αννίβα Παπακυριάκου, που στα μισά και πλέον της τρίτης θητείας του μιλούσε με αοριστολογίες για πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε βάθος χρόνου και ζητώντας από τον κόσμο να περιορίσει την σπατάλη, λες και ο κόσμος είχε την δυνατότητα να κάνει κάτι διαφορετικό. Η κατάσταση φαίνεται πως θα γίνει ακόμα χειρότερη ωστόσο το καλοκαίρι που έρχεται και το γεγονός πως αμέσως μετά ακολουθούν οι δημοτικές εκλογές, οι μήνες αυτοί αναμένεται να γίνουν εφιαλτικοί για τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, αν και όπως φαίνεται, όχι ικανοί να τον αποτρέψουν από την ιδέα να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία, ενώ η οργή των πολιτών θα ξεχειλίζει καθώς οι βρύσες θα στερεύουν.

Ψαλιδίζουν τις ελπίδες οι πολλοί υποψήφιοι

Στο Δημαρχείο του Ζευγολατιού προβληματίζονται ήδη από τις πολλές υποψηφιότητες που έχουν ήδη εκδηλωθεί και που δεν μπορεί να κάνουν κάτι, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της σημερινής δημοτικής αρχής, ότι θα μπορούσε να «καθαρίσει» τις εκλογές με το πλεονέκτημα του 43% που μπορεί να αναδείξει δήμαρχο στον πρώτο γύρο. Ακόμα και αν ήδη επιχειρούν να προτάξουν το πλεονέκτημα που τους δίνει η συνέχιση μετά από σχεδόν 15 χρόνια των εργασιών στο κτήριο που προορίζεται για Δημαρχείο, οι πολίτες ελάχιστα θα ενδιαφερθούν μπροστά στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν.

Ανίκανη η σημερινή δημοτική αρχή του Αννίβα Παπακυριάκου να δώσει λύσεις στο θέμα του νερού και ενώ οι αγρότες ήδη εγκαταλείπουν καλλιέργειες και όχι μόνο στην περιοχή του Ζευγολατιού, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να προτάξει έργα της τρίτης θητείας, όπως αυτό του φωτισμού ή ακόμα και των οδικών δικτύων. Οι αγρότες έβαια, είδαν αρκετά ταπεινωτικά και το γεγονός ότι ο Δήμος Βέλου – Βόχας έχασε μία ακόμα ευκαιρία για έργα αγροτικής οδοποιίας, όταν ο γειτονικός Δήμος Σικυωνίων πανηγύριζε για την τεράστια χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ που ήδη δημοπράτησε τα πρώτα έργα.

Ακόμα και η βοήθεια από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη το καλοκαίρι που θα έρθει, αφού η έδρα του νομού μπορεί να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση από την μείωση των αποθεμάτων νερού στην Στυμφαλία, από όπου υδρεύεται η Κόρινθος και ο Δήμος Κορινθίων. Αλλά και στην άρδευση, ο Δήμος Κορινθίων σίγουρα θα δώσει προτεραιότητα στις καλλιέργειες των δημοτικών διαμερισμάτων Άσσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου, που περιλαμβάνονται στα διοικητικά του όρια.

Κι αν ακόμα είμαστε στα μέσα ενός χειμώνα που ούτε κρύο έκανε μέχρι τώρα, ούτε τις αναμενόμενες βροχές φαίνεται να δίνει το διάστημα που ακολουθεί, ο κόσμος μιλάει ήδη για το καλοκαίρι που θα έρθει, θυμούμενοι στο Ζευγολατιό κυρίως τι πέρασαν το προηγούμενο καλοκαίρι, με το νερό να τρέχει πολλές ώρες ελάχιστα και οι καλλιέργειες να καίγονται στον καύσωνα. Το διάστημα που ακολούθησε ήταν ένας χρόνος απραξίας της δημοτικής αρχής του Αννίβα Παπακυριάκου, οι συνέπειες της οποίας θα πλήξουν νοικοκυριά και καλλιέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο