KR Tempo

Ενθουσιασμός για το «Loutraki Festival» που ετοιμάζεται για τον «σταθμό» της πρώτης 10ετίας το 2024

Με τα εγκαίνια στου νέου ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Λουτρακίου «Παντελής Ζερβός», στο Πάρκο Δεξαμενής, ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του «Loutraki Festival 2023», που ενθουσίασαν τους διοργανωτές και πρόσφεραν όμορφες στιγμές στον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη στο μαγευτικό Ypanema και με φόντο τη λίμνη Ηραίου, στην Περαχώρα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, η Φιλαρμονική Λουτρακίου συνέπραξε με όλους σχεδόν τους ντόπιους τραγουδιστές και μουσικούς του Δήμου, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην εξαιρετική παράσταση «Στη Γειτονιά των Αγγέλων».

Επίσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opus» φιλοξενήθηκαν 10 σημαντικοί Αυστριακοί μουσικοί, οι Danubia Soloists, που έπαιξαν μαζί με τη Φιλαρμονική μας Ορχήστρα. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με τη συναυλία το Μάιο στη Βιέννη, ακολούθως στο Λουτράκι και αμέσως μετά στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, ενισχύοντας έτσι και την εξωστρέφεια της διοργάνωσης.

·       Η παράσταση The Legends της Φιλαρμονικής, αποτέλεσε ένα μοναδικό υπερθέαμα που συγκέντρωσε στο Νέο Αμφιθέατρο περισσότερους από 1.200 θεατές.

·       Η Ορχήστρα Opus του Φεστιβάλ συνέπραξε με τον Παντελή Θαλασσινό, τη Μαριάννα Ζάχου και τον Χρήστο Νινιό, με την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στους Αγίους Θεοδώρους να κατακλύζεται από κόσμο.

·       Η σχολή μπαλέτου της Έλενας Μιχαηλίδου και η Μιρέλα Πάχου με τον Αδάμ Τσαρούχη στην παραλία Λουτρακίου, o Γιώργος Μίχας στα Πίσια καθώς και η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Ypanema απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές με την παρουσία τους και η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε μας εκτίμηση.

«Η φετινή διοργάνωση αποτελεί ίσως τη σπουδαιότερη από ιδρύσεως του Φεστιβάλ» τονίζουν οι διοργανωτές αυτού. Το 2024, το «Loutraki Festival» το γίνεται 10 χρονών και οι διοργανωτές σχεδιάζουν ήδη πως θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έτσι, οι πρώτες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο, με την επίσημη λήξη της φετινής διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο