Κορινθία

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου προτίθεται να οργανώσει ομάδα εκπαιδευμένων μελών του, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια, με ασφάλεια, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, αποφασίστηκε η διοργάνωση και συμμετοχή των ενδιαφερομένων μελών του στο πρόγραμμα: «Μάθε Πρώτες Βοήθειες», από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, εντός του μηνός Δεκεμβρίου, από την Ι.Β. Παππά, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου και Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), την συμμετοχή της οποίας εξασφάλισε ο Σύλλογος.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητες:

  • Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών.
  • Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
  • Αιμορραγίες και τραύματα
  • Επείγοντα περιστατικά.
  • Αξιολόγηση.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, με ισχύ για 3 χρόνια. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες για την εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα είναι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου (ώρα 4:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.).

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου καλεί τα μέλη του, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα και το αργότερο έως τις 30 Οκτωβρίου, ώστε να οργανωθεί η εκπαίδευση και να οριστεί ο τόπος διεξαγωγής της. Σημειώνει πως λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ζητά την αποστολή σχετικού mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου: info@eoskorinhtou.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο