Δήμοι

Δύο μεγάλα πάρκινγκ σε Αθίκια και Αρχαία Κόρινθο σχεδιάζει ο Δήμος Κορινθίων

Με την αγορά των απαιτούμενων χώρων, ο Δήμος Κορινθίων ξεκινά τις διαδικασίες για την δημιουργία πάρκινγκ αυτοκινήτων στα Αθίκια και στην Αρχαία Κόρινθο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος στην αγορά τεσσάρων οικοπέδων στα Αθίκια, συνολικού εμβαδού πάνω από 6 στρέμματα, δίπλα από το νεκροταφείο του χωριού, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί χώρος στάθμευσης. «Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων» σημείωσες στην συνεδρίαση ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης, ενώ ανέλυσε τις λεπτομέρειες της αγοράς. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, οι οποίοι αποδέχτηκαν να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους στον Δήμο, έναντι χαμηλού τιμήματος.

Ευχαρίστησε επίσης, τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης και δικηγόρο Αλέξανδρο Γκουργιώτη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αθικίων, Τάσο Μαρίνο, αλλά και τον πρώην δήμαρχο του πάλαι ποτέ Καποδιστριακού Δήμου Αθικίων, Πέτρο Λέκκα, καθένας εκ των οποίων συνέβαλλε με τον τρόπο του στην ευκταία κατάληξη της διαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά την περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, ο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης ομόφωνα, την αγορά εκεί ενός οικοπέδου 1.630 τ.μ., πλησίον του ναού  Κοίμησης της Θεοτόκου, για την επέκταση του χώρου στάθμευσης. Εκεί θα δημιουργηθεί ένας νέος μεγάλος χώρος, ο οποίος θα εξυπηρετεί απόλυτα τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε  επίσης τα μέλη τόσο του σημερινού, αλλά και του προηγούμενου Τοπικού Συμβουλίου της Αρχαίας Κορίνθου, που όπως τόνισε, συνέβαλλαν όλοι τους αποφασιστικά στην υλοποίηση της αγοράς αυτής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο