Κορινθία

Δεν ευθύνεται το εμβόλιο για τον θάνατο του Ιωάννη Δαμαλά απαντά το Νοσοκομείο Κορίνθου

Θα ζητήσουμε νεκροψία από ιδιώτη γιατρό δηλώνει ο πατέρας του 35χρονου επιχειρηματία

Εξηγήσεις σπεύδει να δώσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, όσον αφορά τον αιφνίδιο θάνατο του 35χρονου επιχειρηματία Ιωάννη Δαμαλά, ο οποίος διακομίστηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου ασθενείς από κορωνοϊό για να καταλήξει λίγο αργότερα.

Ο θείος του, αδελφός της μητέρας του 35χρονου, επικαλούμενος και την μαρτυρία του πατέρα του θανούντος, καταγγέλλει ότι ο άνθρωπος έφυγε όρθιος από το σπίτι του, ενώ το οξυγόνο του είχε μειωθεί. Συμπληρώνει ότι στο Νοσοκομείο δεν του έδωσαν την προσοχή που όφειλαν.

Οι οικείοι του ιδιοκτήτη internet cafe στην Κόρινθο αποδίδουν τον θάνατό του στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο είχε κάνει στις 16 Ιουλίου. Είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της pfizer, αλλά ωστόσο προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, θείος του θύματος ανέφερε πως ο θάνατος οφείλεται στον εμβολιασμό, αφού αμέσως μετά ξεκίνησε με συμπτώματα, τα οποία παρά τις διαβεβαιώσεις των ιατρών ότι θα υποχωρήσουν αυτά χειροτέρευαν. Ο θείος του, αδελφός της μητέρας του 35χρονου, επικαλούμενος και την μαρτυρία του πατέρα του θανούντος, καταγγέλλει ότι ο άνθρωπος έφυγε όρθιος από το σπίτι του, ενώ το οξυγόνο του είχε μειωθεί. Συμπληρώνει ότι στο Νοσοκομείο δεν του έδωσαν την προσοχή που όφειλαν.

«Στα σκαλιά του Νοσοκομείου μου είπαν πως χάνει το οξυγόνο, το ξέρω τους απάντησα, για αυτό τον φέραμε εδώ. Μετά από 5 λεπτά, αφού του έκαναν στον προθάλαμο κάποιες μαλάξεις, έφυγε από την ζωή» συνεχίζει την περιγραφή του ο κ. Δαμαλάς.

Ο πατέρας του 35χρονου, Θανάσης Δαμαλάς, ανέφερε ότι υποχρεώθηκε ο γιος του στον εμβολιασμό, παρά τις αντιρρήσεις που είχε, διότι λειτουργούσε στην Κόρινθο internet cafe και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αν ήθελε να εργάζεται στην επιχείρηση. Ένα εμβόλιο που του έριξε το οξυγόνο, με τα συμπτώματα από την πρώτη στιγμή και να μην υποχωρούν. «Δεν πρόλαβε να φθάσει στο Νοσοκομείο το παιδί, έχοντας τις αισθήσεις του, του έκαναν μαλάξεις και μετά έφυγε» ανέφερε ο Θανάσης Δαμαλάς, πρώην διευθυντής του ΕΦΚΑ Κορίνθου. «Στα σκαλιά του Νοσοκομείου μου είπαν πως χάνει το οξυγόνο, το ξέρω τους απάντησα, για αυτό τον φέραμε εδώ. Μετά από 5 λεπτά, αφού του έκαναν στον προθάλαμο κάποιες μαλάξεις, έφυγε από την ζωή» συνεχίζει την περιγραφή του ο κ. Δαμαλάς.

Η οικογένεια του 35χρονου δηλώνει πως θα ζητήσει νεκροψία νεκροτομή από δικό της ιατρό, καθώς δεν δέχεται τις εξηγήσεις του Νοσοκομείου που αναφέρει ότι ο Ιωάννης Δαμαλάς προσβλήθηκε από κορωνοϊό και έφυγε από συμπτώματά του λόγω βάρους.

Εξηγήσεις από το Νοσοκομείο

«Να καταστήσουμε γνωστό ότι ο ανωτέρω, λόγω και της διάπλασής του και του βάρους του και της υποξαιμίας του, δεν κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στη ασθένειά του από Covid-19, όπως προαναφέρεται» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου, την οποία υπογράφει ο Διοικητής Γρηγόρης Καρπούζης, ο Ιωάννης Δαμαλάς διακομίσθηκε στο χώρο Επειγόντων Περιστατικών, από το ΕΚΑΒ, με συμπτώματα δύσπνοιας, ταχυκαρδίας και πυρετό στο 38,5 C, έχοντας ήδη κάνει rapid test για Covid-19, το οποίο ήταν θετικό. Υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο για Covid-19 και στο Νοσοκομείο Κορίνθου, για να επιβεβαιωθεί πως ήταν θετικός.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, αφού έλαβε γνώση του συμβάντος και του τρόπου κάτω από τον οποίο ο επιχειρηματίας έχασε την ζωή του, χαρακτηρίζει ως αβάσιμα, όσα ισχυρίζονται οι οικείοι του, που αποδίδουν τον θάνατο στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Το Νοσοκομείο διαψεύδει ως αναληθή και κακόπιστα, όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδουν τον θάνατο στον εμβολιασμό του Ιωάννη Δαμαλά. Αντικρούει με αυτή την ανακοίνωση τα όσα καταγγέλλουν ο πατέρας του 35χρονου και ο θείος του. Θυμίζει ότι το εμβόλιο το είχε κάνει στις 16 Ιουλίου και μάλιστα την 1η δόση.

«Κατά την προσέλευση του στα πρώτα 3 λεπτά, ο ασθενής υπέστη ανακοπή καρδιάς, λόγω της βαρύτατης υποξαιμίας, με την οποία προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» εξηγεί η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κορίνθου. «Επακολούθησε άμεση ενδοτραχειακή διασωλήνωση και άμεση έναρξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης» συνεχίζει.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής Γρ. Καρπούζης, «παρά τις επίμονες και έντονες προσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, δυστυχώς κατέληξε», ενώ αποδίδει τον θάνατο στο βάρος και την υποξαιμία του 35χρονου επιχειρηματία. «Να καταστήσουμε γνωστό ότι ο ανωτέρω, λόγω και της διάπλασής του και του βάρους του και της υποξαιμίας του, δεν κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στη ασθένειά του από Covid-19, όπως προαναφέρεται» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι τεχνηέντως να παραποιούν την αλήθεια, να διαστρεβλώνουν  την πραγματικότητα και να αποδίδουν τον θάνατο του ανωτέρω στον εμβολιασμό του και όχι στις επί πολλές ημέρες παραμονή του στην οικία του εμπύρετος και με μικρό κορεσμό  οξυγόνου, συνέπεια της νόσησης του από Covid-19» καταλήγει το κείμενο εξηγήσεων που έσπευσε να δώσει η διοίκηση και ο Γρ. Καρπούζης, καθώς δίνουν και παίρνουν φήμες και καταγγελίες περί ευθύνης του εμβολιασμού στην ασθένεια και την κατάληξη του 35χρονου Ιωάννη Δαμαλά.

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο