ΔήμοιΠεριφέρεια

Δήμοι της Κορινθίας ελέγχονται από τον Περιφερειάρχη για χρήση παλιών χωματερών

Καταγγελίες για διάθεση απορριμμάτων σε ανενεργούς ΧΑΔΑ, στην Κορινθία, ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, με επιστολή του προς το σύνολο των δημάρχων της Κορινθίας, επισημαίνει ότι από 8 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι.

Εκεί λοιπόν, τονίζει ο κ. Νίκας, τα απορρίμματα μεταφορτώνονται για να μεταφερθούν στην μονάδα διαχείρισης, στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας και επομένως όλοι οι δήμοι της Κορινθίας,είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα αστικά απορρίμματα στον παραπάνω χώρο. Ταυτόχρονα τονίζει ότι η μη συμμόρφωση και η απόθεση απορριμμάτων σε παλαιούς ΧΑΔΑ, «αποτελεί ανεξέλεγκτη διάθεση και κατά συνέπεια παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και η υπηρεσία μας θα προβεί στις δέουσες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται σχετικά στην περίπτωση διαπίστωσης τέτοιων ενεργειών.

Η πιο πάνω επιστολή του περιφερειάρχη Παν. Νίκα έχει κοινοποιηθεί προς την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, καθώς επίσης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, προς τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές και την πυροσβεστική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο