Δήμοι

Β. Νανόπουλος. «Τα έργα συνεχίζονται και οι ενστάσεις Σταυρέλη απορρίπτονται η μια πίσω από την άλλη»

Για απέλπιδα η προσπάθεια της δημοτικής παράταξης του Νίκου Σταυρέλη, «να θέσει εμπόδια στην εξέλιξη του έργου της δημοτικής αρχής και  να συνεχίσει το αφήγημά του περί απραξίας, αδυναμίας και μηδενικού αποτελέσματος» καταγγέλλει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ανακοίνωσε λοιπόν πως απορρίφθηκε πανηγυρικά η ένσταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κατά της υλοποίησης τριών νευραλγικών συγκοινωνιακών έργων σε έξι κοινότητες του Δήμου Κορινθίων και συγκεκριμένα των δρόμων που συνδέουν τις κοινότητες Σπαθοβούνι – Μαψός, Άγιος Ιωάννης – Χιλιομόδι και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου. «Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων κατακύρωσε τους διαγωνισμούς για τα 3 αυτά έργα  προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ , στα τέλη Μαρτίου του 2023. Κατά αυτής της απόφασης στράφηκε ο κ. Σταυρέλης και μάλιστα σε 3 επίπεδα: Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διαχειριστική αρχή και ευρωπαϊκά όργανα» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

«Τόση είναι η ζέση του (κ. Σταυρέλη) για να μπλοκάρει τα έργα. Για να μην επιτρέψει στην δημοτική αρχή και στον δήμαρχο Κορινθίων να πράξουν το καθήκον τους έναντι των πολιτών. Για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη» συνέχισε ο Β. Νανόπουλος.

Σημειώνει ακόμα πως η παραπάνω ενέργεια του Νίκου Σταυρέλη, «αποκαλύπτει στον μέγιστο βαθμό τις προθέσεις του, που δεν είναι βεβαίως η ωφέλεια του δήμου Κορινθίων και των πολιτών του.  Οι πολίτες όμως γνωρίζουν». Από την άλλη, ο Δήμαρχος τονίζει πως το έργο της δικής του δημοτικής αρχής, «έχει οδηγήσει σε κατάρρευση το χάρτινο αφήγημα της παράταξης του κ. Σταυρέλη, περι μηδενικού αποτελέσματος.

«Οι ενστάσεις, ώστε τα έργα τουλάχιστον να καθυστερήσουν ώστε να υπάρχει έστω αυτό το επιχείρημα προεκλογικά, είναι το τελευταίο όπλο του κ. Σταυρέλη» συνέχισε το ίδιο κατηγορηματικά ο Δήμαρχος, διαπιστώνοντας πως σε κάθε επίπεδο διοίκησης το έργο της δημοτικής αρχής επιβεβαιώνεται. «Δικαιώνουν τις ενέργειες μας και το αδιάβλητο των διαδικασιών που έχουμε ακολουθήσει» υπογράμμισε.

Καθυστέρησε τα έργα

«Τι κατόρθωσε ο κ. Σταυρέλης; Να καθυστερήσει για περίπου δυο μήνες την έναρξη των έργων» ανέφερε ακόμα ο Δήμαρχος, που διαπιστώνει πως ομοίως ο δημοτικός σύμβουλος και η παράταξη της οποίας ηγείται, πράττει και σε άλλα έργα του Δήμου Κορινθίων. Όμως τον προειδοποιεί πως εφ εξής θα υπάρχει δημόσια αναφορά για αυτές τις ενέργειες από την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τους λόγους που τα έργα δεν ξεκινούν παρότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Όσο για την διαπίστωση του Ν. Σταυρέλη, πως δεν έχει τέλος στον κατήφορο της δημοτικής αρχής και τα περί σκανδάλου, ο Δήμαρχος σχολίασε: «Δεν έχει τέλος το παραμύθι που δημιουργείτε κ. Σταυρέλη και θεωρείτε πως οι πολίτες θα πιστέψουν. «Ο κατήφορος είναι ένας δρόμος που θα περπατήσετε μόνος».

Καταλήγοντας, ο κ. Νανόπουλος διαβεβαιώνει πως η δημοτική αρχή και ο ίδιος προσωπικά, θα συνεχίσουν σταθερά και απαρέγκλιτα στον δρόμο που χάραξε η εντολή των πολιτών τον Σεπτέμβριο του 2019, «δρόμο αλλαγής, αξιοπιστίας, έργου και συνέπειας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο