Δήμοι

Β. Νανόπουλος. Η φωτιά στο Σοφικό έσβησε, στο ταμείο του Δήμου Κορινθίων τώρα αρχίζει

Ευχαριστίες προς όσες και όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Σοφικό, πυροσβέστες, εθελοντές, υπηρεσιακούς παράγοντες και πολίτες, εκφράζει ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο συνδυασμός «Συμμαχία Πολιτών».

Ωστόσο, ο κ. Νανόπουλος παρατηρεί πως στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, χθες Παρασκευή, «ψηφίσαμε τις δαπάνες για  προμήθεια νερού και  τροφής για τους εθελοντές και πυροσβέστες παρότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν καλύψει τη σχετική ανάγκη όπως προβλέπεται». Ο ίδιος ωστόσο και η δημοτική του παράταξη, αρνήθκαν την πληρωμή για μια υδροφόρα και ένα σκαπτικό μηχάνημα, συνολικού ύψους 17.000 ευρώ για δυο μέρες, που αφορούσε την οικογενειακή επιχείρηση υποψήφιας στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη.

«Για την επιτήρηση αρκούν οι υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας» υπογραμμίζει ο κ. Νανόπουλος, χαρακτηρίζοντας την παραπάνω δαπάνη από πλευρά του Δήμου, «απαράδεκτα υψηλή και αδικαιολόγητη εκτός και αν καλύπτει και άλλες υπηρεσίες προεκλογικές». Μετά την απάντηση που έλαβε, πως δηλαδή οι υδροφόρες του Δήμου είχαν οι περισσότερες βλάβη, ο κ. Νανόπουλος διερωτάται «γιατί δεν έχουν συντηρηθεί», όπως επίσης, γιατί η καταβολή των επιχορηγήσεων στους συλλόγους των εθελοντών δεν έγινε ακόμα.

Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος τονίζει πως η διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών έγινε κυρίως από τα μηχανήματα του στρατού και απορεί γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα μηχανήματα έργου του Δήμου, όπως γινόταν στο παρελθόν, θέτοντας επιπλέον το ερώτημα: «Ποιος επέβλεψε και παρέλαβε την εκτέλεση της ανάθεσης στον εργολάβο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο