Δήμοι

Βασίλης Νανόπουλος. Έχουμε πληρώσει την οφειλή μας για την διαχείριση των απορριμμάτων

Ο Δήμος Κορινθίων έχει πληρώσει το ποσό της οφειλής που του αναλογεί, από την σύμβαση ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, ενημερώνοντας ακόμα πως με την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι, έπαψε η λειτουργία του προσωρινού σημείου που λειτούργησε για ένα διάστημα στο πεδίο βολής Κορίνθου, οπότε και θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του χώρου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ζήτησε ωστόσο την συνδρομή των πολιτών, Κυριακές και αργίες, όταν η μεταφορά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Σπαθοβουνίου δεν πραγματοποιείται, ώστε τα επίπεδα καθαριότητας να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Επανέλαβε δε την δέσμευσή του πως καμία αύξηση δημοτικών τελών δεν θα γίνει στο δήμο Κορινθίων.

 «Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Τα δημοτικά τέλη δεν θα αυξηθούν στον επόμενο χρόνο ενώ μέσα από την σωστή διαχείριση και την αύξηση της ανακύκλωσης πρόθεση μου είναι να επιτευχθεί ακόμα και η μείωσή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ειδική μνεία έγινε όμως και στο θέμα με τα ογκώδη απορρίμματα, ένα πρόβλημα το οποίο παρατηρείται ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. «Παρότι ο Δήμος έχει μηχανισμό απομάκρυνσης τους, αυτός δεν λειτουργεί εάν πρώτα οι πολίτες δεν έρθουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας» σημείωσε ο Βασίλης Νανόπουλος. Σχετικά με τα κλαδέματα και την διαχείριση των κλαδιών, ο δήμαρχος ενημέρωσε πως ο κλαδοτεμαχιστής του δήμου λειτουργεί εδώ και αρκετές ημέρες στο Πεδίο Βολής, μετατρέποντας μάλιστα τα κλαδιά σε κομπόστ. «Η καθαριότητα είναι ένας καθημερινός και δύσκολος αγώνας και τον δίνουμε όλοι μαζί, δήμος και πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο