KR Tempo

Αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Γαβαλά για τα 50 χρόνια προσφοράς του στην παιδεία και στον πολιτισμό

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων, το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών και το παράρτημα Κορίνθου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του Κορίνθου εκπαιδευτικού, συγγραφέα και ποιητή Δημήτρη Γαβαλά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, 12 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην Κόρινθο. Θέμα της εκδήλωσης: «Δημήτρης Γαβαλάς, 50 χρόνια προσφοράς στην παιδεία και στον πολιτισμό (1973-2023).

Για το έργο του Δημ. Γαβαλά θα μιλήσουν:

  • Ο Γιώργος Ρούσκας, ποιητής και κριτικός, με θέμα: «Τόπος ου τόπος».
  • Η Μαίρη Χάψα, δρ. Φιλολογίας και ποιήτρια, με θέμα: «Αέρας στο πήλινο λαγίνι».
  • Σοφία Σκάζα, φιλόλογος, με θέμα: «Η σχέση του ποιητή με τον γενέθλιο τόπο».

Ποιήματα τέλος του τιμώμενου ποιητή θα διαβάσει η Μαίρη Βεκιάρη, φιλόλογος.

Οι μαθηματικός ποιητής

O Δημήτρης Γαβαλάς γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1949. Σπούδασε Μαθηματικά, Κυβερνητική και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου σε μεταπτυχιακές σπουδές και Ψυχολογία του Βάθους σε ελεύθερες σπουδές. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με θέμα τα Μαθηματικά, τη Θεμελίωση και τη Διδακτική τους. Αρχικά εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ως Ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος». Στη συνέχεια εργάστηκε στην εκπαίδευση ως καθηγητής Μαθηματικών.

Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (στη συγγραφή Προγραμμάτων Σπουδών & σχολικών βιβλίων και σε άλλα εκπαιδευτικά θέματα). Εργάστηκε επίσης στη Βαρβάκειο Σχολή, και συνέχισε ως Σχολικός Σύμβουλος. Για το πνευματικό του έργο, έχει τιμηθεί από τον Δήμο Κορινθίων. Το δοκίμιό του για τον Οδυσσέα Ελύτη έλαβε κρατική διάκριση, ενώ το ποίημα «Φανταστική Γεωμετρία» περιελήφθη στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β΄ τάξης του Γυμνασίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο