Περιφέρεια

Αυτοψία του Χάρη Βυτινιώτη σε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Η ασφαλής πρόσβαση των κατοίκων, η ανάπτυξη του επιστημονικού και θρησκευτικού  τουρισμού, η ασφαλής χρήση του οδικού δικτύου και η προστασία της βιοποικιλότητας είναι θέματα που παρακολουθούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να οδηγηθεί στην θέση που της αξίζει».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε σε διάφορα έργα που εκτελούνται στην Κορινθία, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Βυτινιώτης βρέθηκε σε τέσσερα έργα, τα οποία είναι σε εξέλιξη, ξεκινώντας από το Λουτράκι, όπου εξελίσσεται το έργο βελτίωση και συντήρηση της Ε.Ο. Λουτρακίου – Περαχώρας και πιο ειδικά το τμήμα εκείνο που αφορά την κατασκευή του κόμβου στην είσοδο της πόλης. Κατόπιν, βρέθηκε στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε ένα επισκέψιμο και εκπαιδευτικό Πάρκο Αστρονομίας. Αλλά και στην περιοχή του Κιάτου, όπου διενεργούνται εργασίες αποκατάστασης, στο ασφαλτικό οδόστρωμα και αφορά το τμήμα Κιάτο – Διμηνιό.

Τέλος, επισκέφθηκε και το αισθητικό δάσος του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο, όπου πραγματοποιούνται εργασίες προστασίας και διατήρησης, ώστε να είναι επισκέψιμο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για λόγους υγείας και αναψυχής. Τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας συνόδευσαν, κατά τις επισκέψεις του, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκων Τζινιέρης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Τεχνικών Έργων Ξυλοκάστρου, Σπ. Αποστολόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο