Περιφέρεια

Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, Διώρυγα και οδικά έργα στην συνάντηση Νίκα με τους συνεργάτες του στην Κόρινθο

Σε σύσκεψη εργασίας, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, προέδρευσε την Τετάρτη, (16/2) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Εξετάστηκαν διοικητικά και οργανωτικά θέματα, καθώς επίσης και η πορεία δημοπράτησης σημαντικών έργων για την Κορινθία, όπως η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου (προϋπολογισμός  4,3 εκατ. ευρώ) και του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα (προϋπολογισμός 7,5 εκατ. ευρώ). Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το έργο περίφραξης της Διώρυγας Κορίνθου, και τονίστηκε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο, αναμένεται η έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, όσον αφορά τη μελέτη για τον πεζόδρομο που σχεδιάζεται κατά μήκος της Διώρυγας, από την πλευρά της Πελοποννήσου.

Εκταμίευση 1.236.547 ευρώ

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 1.236.547 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες. Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο