KR Tempo

Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα διοργανώνει ο Δήμος Νεμέα αυτό το καλοκαίρι

Με ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ο Δήμος Νεμέας δημιουργεί ένα όμορφο καλοκαίρι τον μήνα Ιούλιο, το οποίο ξεκινά σήμερα Σάββατο, 2 Ιουλίου με το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ, στην Νέα Πλατεία Νεμέας, έναντι Δημαρχείου.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ο Μουσικοχορευτικός Αθλητικός Προοδευτικός Όμιλος Νεμέας «ΦΛΟΙΟΥΝΤΑ», το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σάμινθος» και ο Σύλλογος Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, Βυζαντινής μουσικής και Παραδοσιακών τραγουδιών. Αύριο Κυριακή, 3 Ιουλίου, επίσης στις 9:00 μ.μ., μια μουσική βραδιά θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στα Χάνια Αηδονίων, με λαϊκή ορχήστρα. Κεράσματα με παραδοσιακά εδέσματα θα προσφέρουν κάτοικοι του χωριού.

Έχει συνέχεια

Το επόμενο Σάββατο, 9 Iουλίου, οι εκδηλώσεις στη Νεμέα συνεχίζονται με την βραδιά χορού «Η τέχνη του χορού», από τη Σχολή χορού «POSITION», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το βράδυ και πάλι, στη Νέα Πλατεία  Νεμέας. Στις 13 Ιουλίου, η βραδιά πανσελήνου μας καλεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες» με θέμα: «Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι». Συνδιοργάνωση (ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.). Αφήγηση – τραγούδι: Γρηγόρης Βαλτινός, Μαριάννα Ζάχου, Γιάννης Παπαχριστοδούλου. Συμμετέχουν η χορωδία του Δήμου Νεμέας η νεανική χορωδία και η λαϊκή ορχήστρα, καθώς και η σχολή μπαλέτου της Έλενας Μιχαηλίδου.

Η συνέχεια την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, με μια βραδιά θερινού σινεμά στο άνω διάζωμα της Νέας Πλατείας Νεμέας (ώρα 10.00 μ.μ.) και το Σάββατο, 17 Ιουλίου με την θεατρική παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» (επίσης στη Ν. Πλατεία, την ίδια ώρα).

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου μια χορωδιακή βραδιά μας οδηγεί στο Λεόντιο, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου, υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Γιαννακοπούλου και ζωντανή μουσική από λαϊκή ορχήστρα. Συμμετέχουν η Σχολή Χορού “POSITION”, η Ερασιτεχνική Χορευτική Ομάδα «Της Κρήτης τα πατήματα», το Λαογραφικό Σωματείο Νεμέας «Άγιος Γεώργιος». Κεράσματα με παραδοσιακά εδέσματα από κατοίκους του χωριού και δωρεάν κρασί.

Στις 20 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η παιδική θεατρική παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας», στη Ν. Πλατεία, πάντα στις 9:00 το βράδυ. Εκεί, στις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής, 22 Ioυλίου, θα παρουσιασττεί η θεατρική παράσταση «Ο Γέρος του Μοριά» και την επόμενη, (23 Ιουλίου), στην Πλατεία Αρχ. Κλεωνών η παράσταση «Οι ήρωες του 1821» (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.).

Τιμώντας τα 200 χρόνια από τη μάχη στα Δερβενάκια, στις 26 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ., θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Πατώκου. Συμμετέχουν η χορωδία και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Νεμέας.

Ο Ιούλιος κλείνει στις 31, καθώς στις 9:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το 4ο «Φεστιβάλ Χορωδιών» στη Νέα Πλατεία Νεμέας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο